Евгений Бакърджиев: Петър Стоянов никога не би се съгласил да е служебен премиер

  • 29 юни 2014 16:49

  • 3064
  • 0
Евгений Бакърджиев: Петър Стоянов никога не би се съгласил да е служебен премиер
©

Предполагам, че днес ще има сериозни решения, които ще променят много неща. Още при първите прояви за дестабилизация трябваше да има сериозни действия. Готов съм да ми ограничат част от свободата, но да има стабилност и сигурност. Това каза един от лидерите от СДС Евгений Бакърджиев в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.

Петър Стоянов никога не би се съгласил да е служебен премиер. Трябва да бъде предложен човек, който се ползва от доверието на всички политически сили. Петър Стоянов е бил държавният глава, а служебният премиер трябва да даде спокойствие. Един оцветен човек, който изявен член на десницата, няма да е добър избор.

Дясно винаги ще има. По думите му  дясното политическо пространство много се е свило, защото не се влияе от европейските си колеги. Бакърджиев смята, че постигнатия резултат от Реформаторския блок на последните избори е постижима цел на много малки формации, но не дава възможност да се поеме отговорност за управлението на страната.

„Проблемът на тези момчета в Реформаторския блок е костовизма, който е силен и определя политиката им, той е същото, което е Доган за ДПС”, каза още Бакърджиев. Според него, Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - е човекът с най- голямо недоверие сред десните избиратели в България. В самия Реформаторски блок има два големи проблема: реформаторски - в България липсват реформи, за да направиш такива трябва да имаш мнозинство; блок - 5-6 партии, които са разединени не са блок. Проблемът там е, че Костовизмът е силен и всява интриги.

Бакърджиев коментира и предложението Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - да бъде служебен премиер. Не може най-компрометираната фигура в дясно да бъде номинирана. Разбиването на отбора започна през 1990 г. В СДС имаше огромен интелектуален потенциал, там бе една Блага Димитрова, много професори, академици, писатели, смята известния като Валяка политик. Според него, днес такива хора в десните партии няма и това е резултат от политиката на тогавашния син лидер Костов.

Цената на Кремиковци, продадено от Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - за 1 долар, в крайна сметка се капитализира за около 1 милиард лева, призна Бакърджиев. Срам ме е от тази и други сделки на тогавашното синьо управление, призна той.

Два милиона българи даваха преди години доверието си на десните политически партии, сега, заедно с ГЕРБ са около милион, къде е вторият милион, попита Бакърджиев. Той посочи, че изиграването на надеждите на хората от управлението на СДС в периода 1997-2001 година е причина за този срив.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3064 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини