Мария Капон: Хората се страхуват

  • 16 септември 2011 07:58

  • 1227
  • 4
Мария Капон: Хората се страхуват
© Булфото

Ние предлагаме алтернатива на хората да бъдат свободни, да преодолеят страха, да бъдат избирани и да избират. Ние от ЕНП не сме като другите, борим се хората да живеят по-богато и по-щастливо. Това каза кандидат-президентът на партията Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност в сутрешния блок на БНТ.

За нас е важно да покажем, че силата на един президент е това да разбие монополите, защото по-страшното от монопола на захарта, на олиото, на петрола, това е монополът в политиката, каза тя.

По думите и хората изпитват постоянен страх - страх от феодалите по места, страх да не загубят работата си, страх от статуквото, което ги е мачкало през всичките тези години. Тези хора са държани като крепостни селяни, някой все е определял живота им. Има голям страх у българина. И когато се вдигне знамето, ние ще ставаме все повече, ще говорим, за да бъдем чути.

Страхът е насаждан от много политически сили, на много места по страната има монопол на някои партии. В българия омерзените не искат да гласуват, а омерзителите управляват.

Софиянци знаят как се разпределят порциите, каза Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност по въпроса с искания преди години подкуп от общински съветници от Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. И затова нашата кампания за София е под името "С чисти ръце за София", каза Капон. По отношение на скандала около кандидата за президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност заяви, че той трябва да каже истината.

Капон поясни, че по време на кампанията ще говори, за да може да бъде чута. Със сигурност ние в Единна народна партия знаем, че това е един дългосрочен проект, посочи още тя. По места Капон поясни, че в 258 общини ЕНП е регистрирана  самостоятелно, а в шест общини в коалиция. „Важно е да бъдем чути. Този път ще бъдем една приятна изненада, а следващият път ще бъдем повече и повече”, подчерта още кандидатът за президент.

По думите й президентът има достатъчно възможности по Конституция да работи. Президентството не е един червен килим и четене на речи или от време на време връща един законопроект. Той има отговорността за назначенията, поясни Капон и добави например, че главният прокурор на България се назначава и от президента. „Много е важно българите да знаят за какво гласуват, да направят своя избор”, подчерта кандидатът за президент от ЕНП. Президентът трябва да работи с правителството, но и за гражданите, защото той е пряко избран от тях, каза още Капон.

В политиката няма врагове, има опоненти. Най-големият ми опонент е БСП. На въпрос за предстоящите избори и това ако се стигне до втори тур и Капон не участва тя за кого би призовала своите симпатизанти, Капон посочи, че партията е в център дясно. „На първия тур съм убедена, че ще има добри резултати. Важно е хората да направят своя свободен избор”, поясни Капон.

Последвайте канала на

1227 4

Коментари 4

Добави коментар
:)

2011.09.22 | 18:00

4
Много ми е интересно, какво аджаба трябва да накара един човек, толкова много да иска да влезе в политиката - любовта към народа, любовта към родината или желанието да тури свои хора тук-там ... със сигурност г-жа Капон не иска да е в полза на родината и хората. Казват, че в политиката трябвало да влизат богати хора - такива, които са финансово задоволени - оттам пък идва това, че колкото повече-толкова повече - нашите богаташи няма да се спрат само до личното си богатство. Ами кой тогава трябва да бъде/иска да е лидер?
:)

2011.09.18 | 19:38

3
Индивиди като Капон, Кошлуков, Яне и много други, са емблемата на българския преход. Многократните им превъплащения в партии, сдружения и организации, показват липса на всякакви идеологии, принципи, морал и срам. За съжаление дебилизирания български народ не желае и не може да изхвърли подобна сган от върховете на управление на държавата.

2011.09.18 | 19:37

2
Политиката се прави с грижа и любов към хората, каза кандидат-президентът на ЕНП 20 години се грижат за нас и ни обичат.....С тези грижи народа залита от глад,а не мое и да поседне,щото ни правят любов предимно отзад
:)

2011.09.17 | 17:51

1
и тук, като и при другите.....борба за кокала. Е поне вески има право да се бори.....:)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини