ГЕРБ внася два сигнала в прокуратурата срещу министър Ангел Найденов

  • 24 юни 2014 14:36

  • 2639
  • 3
ГЕРБ внася два сигнала в прокуратурата срещу министър Ангел Найденов
© Булфото

Депутати от ГЕРБ внасят два сигнала в прокуратурата срещу министъра на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Единият е за отпускане на спомагателни средства на обществена организация, а с втория искат да се установи дали има конфликт на интереси при назначение в "Терем" на Мариян Йовчев.

Това обяви на пресконференция бившият зам.-министър на отбраната Валентин Радев.

ГЕРБ призовават също да спре политическата чистка и назначения във ведомството. Според тях неоснователно са предприети действия за освобождаване на постоянния секретар на МО Добромир Тотев. Масово, според ГЕРБ, се освобождавали и хора от търговските дружества и се назначавали партийни креатури, близки до БСП.

Защо си позволяват да правят политически уволнения и назначения на хора, близки до властта, попита Валентин Радев. Според него целта била да разчитат на тези хора за следващите избори. Нека спрат с това, призова още депутатът. От ГЕРБ за пореден път обърнаха внимание и на орязания бюджет за отбрана. В същото време, посочи Валентин Радев, когато не се вдигат заплатите във войската , политическият кабинет на министерството си е увеличил възнагражденията от средата на миналата година до момента с общо 56 на сто. За войската - няма нищо, коментира той. Бившият военен министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март отбеляза, че решението на МС от миналата седмица за продажба на имоти по морето с отпаднала необходимост се прави в края на мандата на това управление.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2639 3

Коментари 3

Добави коментар

2014.06.25 | 04:00

3
Наистина и на мен ми е чудно каква ли му е функцията?

2014.06.25 | 04:00

2
Да закрият това министерство-нито армията ни армия...........Това е министерството, което само харчи пари от държавния бюджет без да дава нищо в замяна....на кратко казано легална "пирамида

2014.06.24 | 16:49

1
DA NE GO PRAVITE NIE DA GO PRAVIME-NICHTO NE PRAVIME

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини