Депутат от БСП: БНБ трябваше да поиска санкции за медиите, писали за крах на КТБ

  • 24 юни 2014 09:28

  • 1719
  • 5
Депутат от БСП: БНБ трябваше да поиска санкции за медиите, писали за крах на КТБ
©

Когато има сериозен конфликт в икономическата система, това води и до политическа криза. Конфликт в страната винаги има между тези, които за момента държат определени финансови инструменти и се облагодетелстват по един или друг начин. Това са 200-300 фамилии, които формират 2-3 групички (по думите на Огнян Минчев).

Това каза в интервю за БНР депутатът от Коалиция за България Георги Анастасов по повод случващото се в КТБ. Според него БНБ не си е свършила работата в случая. ""Малко преди да започне процедурата, казах на познатите си народни представители: "Вижте, няма да фалират банката, защото много добре си я знаят. Също няма да искат пари от ЕС. Ние не сме Гърция, нямаме това лоби, напротив, ще ни кажат да се оправяме сами". Без да зная в детайли, съм сигурен, че са се обърнали към Европейската банка за развитие, а те са им казали: "Справяйте се сами", заяви Анастасов.

БНБ е трябвало да поиска санкции за медиите, писали за крах на Корпоративна търговска банка, заяви Анастасов. Публикациите в тях са нагнетявали напрежението, събуждайки страхове от 1996-а година, допълни той. Необходима е друга система за контрол върху банковата система, смята депутатът. КТБ не е фалирала банка, категоричен е той. Сътресенията в нея са, защото са изтеглени пари на държавата. В Коалиция за България не са водени разговори за девалвиране на предложението за предсрочни избори, категоричен е Анастасов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1719 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.10.28 | 09:08

5
Путьо миризлив... червен гнусен плъх! Майка ви, комунистическа! Сатърът е приготвен за вас: дъбовци, дъбилевци, миковци, лайньовци и сергеевци! Червена смрад!

2014.10.28 | 09:07

4
Нека каже Делян Пеевски дали има нещо общо със Ст. Пеевски: шеф на едно от задграничните дружества при падането на комунизма през 90-те год. Тези дружества източиха 10-е милиарда от Българския резерв и после техните собственици станаха големите капиталисти, смучещи бедната ни държава.
m.

2014.10.26 | 12:30

3
на крива ракета ... космосът и пречи! това, че БНБ не си е свършила работата не значи, че медиите са виновни ...

2014.10.26 | 12:29

2
Трябва да има санкции за вашата червена крадлива шайка защото и медиите са ваши и изпълняват вашите поръчки.Сега ще обедите народа че това с КТБ не беше сценарий да ограбите и нея и БНБ да възстанови парите на хората а вие ни лук яли ни мирисали.
star

2014.06.24 | 14:55

1
ELEKTRONNITE MEDII POLUTCHIHA MILIONI DA ZOMBIRAT NO OSEZATELNO NAMALYAVA BROYA NA POLZVATELITE IM.TAKA SE E RODL SINDROMA''MADIAZOMBIZ''BRUTLNOTO MANIPULIRANE DADE NULEVITE REZULTATI V DOVERIETO

Добави коментар

Водещи новини