Трябва да се преразгледат плановете за реакция при кризи, смята Ангелов

  • 23 юни 2014 21:15

  • 1043
  • 2
Трябва да се преразгледат плановете за реакция при кризи, смята Ангелов
© Булфото

След катастрофалните наводнения в страната трябва да се бъдат преразгледани плановете за реакция при кризи и да има по-голяма доза реализъм при оценките на рисковете.

Това заяви пред Радио „Фокус“ министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

По думите му всяко едно нехайство по отношение на служебните задължения може да доведе до човешки жертви и това трябва сериозно да бъде осъзнато.

Според него това, което видяхме и претърпяхме всички покрай наводненията във Варна, в Добрич, във Велико Търново, Габрово и на други места, трябва да ни научи на няколко неща по отношение на задълженията, на задачите и на ангажиментите, които имат всички институции на различните нива.

Необходимо е по-добро познаване на тези задължения и на нивата на отговорност на различните нива на управление, смята Найденов.
Необходимо е преразглеждане на плановете за реакция и на механизмите за тяхното задействане, трябва да има много по-голяма доза на реализъм по отношения на оценките на рисковете, категоричен беше той.

Колкото и да е добра координацията и организацията, е очевидно, че има и пропуски, които за съжаление могат да доведат до човешки жертви, подчерта Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен каза още, че превенцията и координацията между институциите е изключително важна в такива ситуации.

Последвайте канала на

1043 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.24 | 10:31

2
palq4o
k

2014.06.24 | 10:31

1
Какви планове,какво сверяване?Ти като нямаш подготовката,като си свикнал някой да ти казва какво да правиш,като не можеш едно решение сам да вземеш,какво правиш в М.О. Защо веднага не изкара хората и техниката да помагат? Всичките в М.С.сте парашутисти.Едно нещо не свършихте като хората.А за оградата?Там не пита никого!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини