"Зелените": Да спрем да живеем все едно сме безсмъртни (видео)

  • 23 юни 2014 11:05

  • 3844
  • 6
"Зелените": Да спрем да живеем все едно сме безсмъртни (видео)
©

Време е да спрем да сечем горите, време е да спрем да строим по дюните и по свлачищата. Време е в България да спрем да живеем по начин, по който всички смятаме, че сме безсмъртни.

Това обявиха от политическа партия "Зелените" по време на пресконференция в БТА.

Андрей Ралев, включвайки се на живо от Добрич, обяви, че в момента там се нормализира положението. Той разказа, че е бил свидетел на наводнението в Каварна. По думите му в устието на реката там има строежи, което не й позволява да се оттича в морето.

Според него заради сигурността на хората е по-добре да се демонтира хотел Гергана в Албена, който беше засегнат от наводненията.

Трябва да погледнем стратегически, за да не се случат подобни неща след 2-3 години отново, заяви той. Има нужда от доброволци и парични средства за възстановяване на засегнатите области, посочи Андрей Ралев.

За тези въпроси трябва да се говори постоянно, а не само когато се случи трагедия, каза от своя страна Борислав Сандов. По думите му причина за наводненията могат да бъда изсичането на горите или промяна на коритата на реките.

Случаят Аспарухово е типичен пример как малко дере е станало река. България изостава в прилагането на европейското законодателство, посочи още Сандов. Може да се говори за липсата на стратегия за адаптация към климатичните промени. Наводненията са най-често срещаните явления в следствие на климатичните промени, поясниха от "Зелените". Такава стратегия трябва да се изработи по европейски стандарти.

Нямаме разумно управление на екосистемите. Изсичаме горите, бетонираме коритата на реките, посочи Борислав Сандов.

Действията по превенция и подготовка не са реализирани у нас, обявиха "Зелените".

Не големите дъждове, а нашата неподготвеност доведоха до тези жертви, е изводът, който направиха от партия "Зелените". Изсичането на гори не може да се допуска току-така. Имало е сигнали от гражданите на Аспарухово и за сечта, и за сметището там, посочиха от партията.

Имаме ситуация на гражданска самозащита, тъй като Гражданска защита дори нямат сайт в момента, посочиха по време на пресконференцията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3844 6

Коментари 6

Добави коментар

2014.06.25 | 18:45

6
ВРЕМЕ Е ЗЕЛЕНИТЕ ДА ПОЧНАТ ДА ПОМАГАТ КОГАТО ИМА НУЖДА ДА СЕ БОРЯТ С БЕДСТВИЯТА, А НЕ ПОСЛЕ ДА ДАВАТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ САМО И ДА ОБЯСНЯВАТ, ЧЕ ВСИЧКИ ДРУГИ СА ЛОШИ.

2014.06.25 | 18:45

5
зелени комунисти
Боже

2014.06.25 | 18:45

4
Зелените пак откриха възможност да правят политика на гърба на трагедии. Хайде вместо да правим предизборни кампании да вземем да помогнем на хората... Чесането на езици няма да изрине калта.
Идиоти

2014.06.25 | 18:45

3
"Зелените" са единствените, които правят нещо и се стремят да спрат бедствията!
gaga

2014.06.25 | 18:45

2
Отвън зелено, отвътре червено!

2014.06.24 | 20:16

1
NE STE LI SE OGLEDALI KOLKO TONOVE BOKLUK STOI I TCHAKA ASPARUHOVIA SLUTCHAI-SABUDETE SE ZA TOVA STE...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини