БСП: Апелираме за смирение и хладнокръвие (видео)

  • 20 юни 2014 11:45

  • 1732
  • 8
БСП: Апелираме за смирение и хладнокръвие (видео)
©

Парламентарната група на Коалиция за България /КБ/ ще организира дарителска акция за всички засегнати райони съобразно възможностите си. Това каза заместник-председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов пред журналисти в парламента.

Той се обърна с апел и към всички други да подкрепят пострадалите. Политикът призова всички служби и застрахователни  компании, които имат отношение към пострадалите райони, да проявят разбиране и да предприемат бързи действия.

В този тежък за страната момент повече от необходимо е да се прояви смирение и хладнокръвие, заяви Мерджанов. Имаме човешки  жертви и е нужна адекватност и бързи, смели действия от всички отговорни фактори, които оглавяват съответните служби, допълни той.

В момента министър-председателят, заедно с министрите на вътрешните работи и отбраната, са се отправили към Добрич,  където ситуацията също е тежка, каза Мерджанов. Много от депутатите от КБ още от снощи са в бедстващите райони и участват усилено в действията на кризисните щабове по преодоляване на тежките последствия, добави той.

Всеки опит за политическа спекулация "на гърба на трагедията на хората" би бил вреден и пагубен, за това е необходимо всички ние да проявим разбиране и подкрепа на нуждаещите се, коментира Мерджанов.

Той посочи, че вероятно ще се наложи бърза оценка на щетите по отношение на земеделските райони. Комисиите трябва да  направят анализ, да се видят възможностите на държавата - с какво би могла да подпомогне, тъй като е обявено вече бедствено положение в няколко района на страната, и едва тогава трябва да се потърси помощ от Европейската комисия /ЕК/, заяви Мерджанов.

В отговор на репортерски въпрос Мерджанов каза, че в този момент оценки за действията на една или друга служба е крайно  некоректно да се дават. Да говорим за вина в конкретната ситуация, мисля, че е доста прибързано и нередно, има си правораздавателни органи, които са длъжни да се заемат с този въпрос, добави той. Според него сега най-важното е да бъдат преодолени тежките последствия и да се предвидят всички необходими защитни действия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1732 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.06.21 | 15:08

8
Никакво смирение, реваншизъм и съд за арогантните прасета.
Ало

2014.06.21 | 14:52

7
Къде ти беше смирението в сряда и четвъртък, бе ефенди? Какво пищиш сега? Ще си берете плодовете на бабаитлъка. Никакво доверие към вас - лъжци и мошеници мръсни. За 24 години опоскахте България и още не се насищате, чакали алчни. Който сатрудничи с вас е луд. Жалко, че осрахте името на партията си и се докарахте Мая да ви се дуе за шеф, и Мишо Шамара да ви е интелектуалното знаме. Това сте. Това заслужавате.

2014.06.21 | 14:51

6
Българи, изтеглете всички пари от банките! Така комунистите и турците няма да могат да ги откраднат. Нека отнемем храната на звяра и да го убием от глад!

2014.06.21 | 14:51

5
Сега вече е време да поставим под 'специален надзор' и виновните за банковата и държавната криза: Станишев, Местан, Сидеров, Пеевски, Цветан Василев, Орешарски, Цветлин Йовчев, Михаил Миков, Мая Манолова, Ахмед Доган, Бареков и цялата пасмина около тях. Съд за всички Предатели на българския народ!

2014.06.21 | 14:51

3
СЪД и ЗАТВОР за ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА на ГЕРБ , ЗАЕДНО С ПОРТНИХ ! САМО ВОЛЕН ! САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ПОЧИСТИ КОЧИНАТАТА БЪЛГАРИЯ ! ПРЕМИЕР !

2014.06.21 | 14:51

4
URODLIVI PRODAJNI ATAKASTI, KAK MOJE DA PRAVITE POLITIKA OT TCHOVESHKI JERTVI. GOSPODI, KAKVI SA TEZI KUTCHKI KOITO SA VI RODILI???????????????????

2014.06.21 | 14:51

2
вие сте виновни
и още нещо,най-важното

2014.06.21 | 14:51

1
Покаяние...

Добави коментар

Водещи новини