Четин Казак: Трябва да се обединим след трагедията във Варна

  • 20 юни 2014 07:44

  • 1459
  • 6
Четин Казак: Трябва да се обединим след трагедията във Варна
©

Изразявам съболезнования към близките на загиналите от стихията във Варна. Всички трябва да се обединим в този момент. Такива събития показват каква суета цари в нашия живот и в обществения и политическия живот. Това трябва да ни накара да бъдем по-мъдри и да превъзмогнем страстите на ежедневието. Това каза депутатът от ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно по БТВ.

Ако тръгнем да търсим виновни за трагедията, до никъде няма да стигнем. Нацията ни трябва да се обединява в такива моменти. Трябва да има взаимодействия между институциите. Кметът е започнал да сипе обвинения, вместо да координира нещата с институциите. Има закон за извънредните ситуации, имаше структури, които бяха премахнати от ГЕРБ, това е причината да няма адекватна реакция, коментира Казак.

За конфликта в последните дни между депутата от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и банкерът Цветан Василев, Казак коментира така: Аз се надявам прокуратурата да си свърши работата и да се каже истината дали е имало заговор за убийство на наш депутат. Ние ще следим събитията.

Според Казак обвиненията на Василев за намеса при обществените поръчки са безпочвени. "Има закон и институции, които участват в процеса по възлагане на обществени поръчки. Твърденията на банкерът Цветан Василев са безпочвени и без доказателства. ДПС няма банка, това са спекулации. Когато има пари в банка те трябва да бъдат в банка, но това нищо не значи. На първо място трябва да се уповаваме на данни, всичко останало са спекулации".

Назначение на новия министър на околната среда и водите е политическо, потвърди Казак. Кабинетът беше създаден като политико-експертен и това не трябва да учудва никого, а г-н Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен е представител на ДПС. Неговото назначение беше ясно веднага след евроизборите и не е новина. Нека да оставим младия ни кадър, който има съответните качества и способности да се справи с тази длъжност. Съжаляваме, че Янаки Стоилов подаде оставка. Ние искаме двете политически сили да са в добра кондиция и разбирателство, за да успеят успешно да завършат мандата си, завърши Казак.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1459 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ФАКТ

2014.06.21 | 05:20

6
НЕ ИСКАМ И ДА ЧУЯ ЗА ДПС, НО НАПОСЛЕДЪК ЕДИНСТВЕНО ТЕ СЕ ИЗРАЗЯВАТ РАЗУМНО И ТРЯБВА ДА СЕ ВСЛУШАТ ВСИЧКИ АЛЧНИ ВЛАСТ ИМАЩИ В ТЯХ

2014.06.21 | 05:19

5
united we fall
123

2014.06.21 | 05:19

4
Обединени ще крадете повече!
Бял Полуовес

2014.06.21 | 05:19

3
Котаракът Леополд:Братя,хайде да живеем дружно!

2014.06.21 | 05:19

2
ВИЕ СТЕ СЕ ОБЕДИНИЛИ - БСП, ДПС И АТАКА. РЕЗУЛТАТА Е НАЛИЦЕ.

2014.06.21 | 05:19

1
Сигурно нямаш съвест за да говориш така, г-н Казак.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини