Политолог: ГЕРБ ще доминират в следващия парламент

  • 19 юни 2014 10:29

  • 2401
  • 8
Политолог: ГЕРБ ще доминират в следващия парламент
©

ГЕРБ ще има доминираща роля в следващия парламент.

Това каза в интервю за радио Фокус политологът Първан Симеонов. Според него, от сега може да се каже, че най-вероятно предсрочните парламентарни избори ще бъдат спечелени от ГЕРБ. Неизвестните величини са колко и кои други партии ще влязат в НС, както и дали ГЕРБ ще има достатъчно гласове за еднолично управление, подчерта политологът. Според него, в случай, че това е невъзможно, най-големият въпрос е кой с кого ще се коалира. Симеонов обясни, че съществува шанс ГЕРБ да състави самостоятелен кабинет, в зависимост от това кои партии са успели да преминат бариерата, кои не са успели и какви гласове събират опонентите им. Политологът подчерта, че въпросът е не дали е възможно еднопартийното управление след предсрочните избори, а дали е целесъобразно. Той обясни, че мнозина ще поискат ясна отговорност в лицето на конкретни личности в следващото управление. Има обаче и желание за повече стабилност и консенсусно управление, тъй като хората са изморени от партийни боричкания, заяви още Симеонов.

„Възможно е да продължи инерцията от европейските избори. Основният апел на ГЕРБ преди вота беше да не се пилеят гласове за тройната коалиция, с обяснението, че те са единствената алтернатива. ГЕРБ успя донякъде да събере потенциалната си подкрепа“, коментира Симеонов. Той обаче обърна внимание, че резултатите от предсрочните избори наесен зависят изцяло от кампанията, която ще се проведе в оставащото време до вота.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2401 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
СБОГОМ БСП/БКП

2014.06.21 | 08:35

8
АЙДЕЕЕ ПОЧНА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ- САМО ЧЕ НА ТОВА МОМЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА МУ СЕ КАЗВА "ПОЛИТОЛОГ", А ПР- ТАКА Е ПРАВИЛНО
ВЪХ!БРЯ,БРЯ!

2014.06.19 | 20:54

6
Изберете ги,няма лошо.После да не виете на умряло,и пак поредната порция псувни от сега подкрепящите герб.Нали ви заяви в прав текст.Не очаквайте от мен нищо добро,дори и да ни изберете.Трябва поне 2 "поредни" правителства,за да изправиме държавата.Ще я превземат докрай-после наистина е все едно кой ще управлява.Частника,на може да управляваш!!!
onq s konq

2014.06.19 | 20:55

7
Каэва ти се истината,която всъщност всички энаем.Нима не ти идва на ум че тия милиарди трябва да се връщат?А сещаш ли се кой ще ги връща?А случайно да си мислиш че няма да е необходимо да си направиш нови дупки на коланчето,че да можеш да го стегнеш повече?Точно ти и подобните ти са най отвратителната част от бълг. народ-тихичко си гласуват с червено,пък квото стане-може и да има беэплатни кюфтета-нали "наще " са на власт?!

2014.06.19 | 20:54

5
Хората да не са мазохисти че да гласуват за Герб едва ли им се иск ада живеят в диктатура. Видяхме им миналото управление замразени доходи и постоянно покачващи се цени на ток вода и парно!
666N

2014.06.19 | 20:54

4
Като го видяхме това борче с борчета, които го пазеха пред президентството си представям "Народната любов"

2014.06.19 | 20:54

3
s GERB i REFORMATORSKI BLOK napred srehto politiceskoikonomiceskata mafiia na DS dps,bsp,bbc,ataka drug izbor niamame
Ники

2014.06.19 | 20:53

2
Те и в този доминираха, пък се о.. Нищо ново, нищо добро.

2014.06.19 | 20:53

1
PAZI BOJE-NE PARVANTCHO DALBOKO SI ZBARKAL CHTE IMA IZNENADI-HORATA POUMNYAHA

Добави коментар

Водещи новини