Чобанов: Бюджетът може да си позволи допълнителни 25 млн. лв. за избори

  • 13 юни 2014 10:42

  • 959
  • 3
Чобанов: Бюджетът може да си позволи допълнителни 25 млн. лв. за избори
© Булфото

Мисля, че бюджетът може да си позволи допълнителни 25 млн. лв., ако се реши тази година да има предсрочни избори и национален референдум. Това каза в кулоарите на парламента министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

Той уточни, че към момента "нямаме факт на подаване на оставка", а евровотът е струвал около 24 млн. лв. Чобанов не знаел дали има подписан договор за "Южен поток" и обясни, че това е проект, в който участва БЕХ и финансовият  министър няма нищо общо с управлението на холдинга.

На въпрос, кога е най-добре да започне бюджетната процедура за следващата година Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас разясни, че на практика и в момента има най-обща рамка на бюджета за следващата година.

Новото правителство може да я промени според политиките, които ще следва, добави той. И подчерта, че е налице средносрочната бюджетна прогноза.

Според министър Чобанов в по-дългосрочна перспектива е възможна реформа, която да слее НАП и Митниците. В момента обаче, по думите му, няма политически консенсус и, вероятно, няма да се случи. Но като цяло трябва да се подобри още координацията между двете приходни агенции, смята финансовият министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
959 3

Коментари 3

Добави коментар
FM

2014.06.13 | 14:23

3
Тези пари вместо да отидат за детски ясли или градини по предназначение където трябват, те ще ги изхарчат за избори. Кои от тях заслужават да ги избираме. Никои и затова аз няма да гласувам. Цялата Мара втасала те на избори ще си играят.НС е пълно с тикви и кратуните ще гласуват за тях

2014.06.13 | 14:05

2
Чобане, скрий се поне да не ти гледаме тъпата физиономия!

2014.06.13 | 14:05

1
Олигофрен.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини