Няма яснота кога ЕК ще размрази плащанията по ОП "Околна среда" и "Регионално развити

  • 12 юни 2014 19:34

  • 1693
  • 2
Няма яснота кога ЕК ще размрази плащанията по ОП "Околна среда" и "Регионално развити
© Getty Images/Guliver

Управляващите все още нямат яснота кога Еврокомисията ще размрази спрените плащания по проекти в секторите околна среда и регионално развитие.

Ресорните министри Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност, Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и и Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова дадоха отчет за свършеното след препоръките на Брюксел пред депутатите в комисията по контрол на европейските фондове. В края на този месец държавният бюджет ще започне да плаща за проектите в екологията, след като през ноември Брюксел замрази парите по цялата оперативна програма "Околна среда" заради нередности в 4 обществени поръчки, предаде БНР. Кога обаче Еврокомисията ще възстанови сумите, министърът на околната среда Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност не можа да каже. "Направихме всичко възможно. Разтресохме целият управляващ орган. Проверихме системите за управление и контрол. Направихме верификация на 239 договора. Наложихме корекции за над 90 милиона като се съберат едното и другото. Очакваме отговор от Европейската комисия. До края на следващата седмица са първите ни разговори на различни нива, след като сме изпратили становището. А от Брюксел, нека да не го предначертавам аз", каза тя.

Преди седмица с писмо страната ни бе уведомена за спирането и на 90 милиона евро по две направления в програмата за регионално развитие отново заради сбъркани конкурси за възлагане на изпълнители. Ресорният министър Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и обяви, че на 19-и юни ще има среща с Валтер Дефа, ръководителят на Генерална дирекция "Регионална политика" в Еврокомисията, за да си изясни забележките. "Представихме един план за действие, но и изразихме нашето безпокойство за това, че не сме виждали предварителен одитен доклад, така че ние сме работили, нека да кажа, един вид на тъмно. Нашите възражения са само по общи констатации, направени в писмото, и наши догадки", обясни Терзиева.

След като депутати и бивши министри от ГЕРБ попитаха дали правителството е защитило националния интерес и дали е възразило на критиките от Брюксел, вицепремиерът Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова обобщи: "Очевидно, че и вие сте възразявали, и ние сме възразявали и резултат няма просто защото има нарушения".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1693 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.13 | 08:36

2
Ste si polu4ite parite, stiga ste opjavali. Do seda vsi4ki strani polu4avat takiva pisma i preporuki. O, BOZE moi, Boiko Borisov susto e polu4aval mnogo takiva pisma, zabravi li ????
o&k

2014.06.13 | 08:36

1
Е тва е най-драэнещото у тия гадове дето са се вкопчили във властта-мн добре энаят че всички фондове ще се раэмраэят само когато ГЕРБ дойде на власт,но се правят на шуштери че "нямало яснота"...Ах как ще ги раэпетушини бат Бойкоооо:)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини