БСП и ДПС се заеха с ударно разпределяне на постове

  • 12 юни 2014 07:14

  • 2883
  • 2
БСП и ДПС се заеха с ударно разпределяне на постове
©

Ден след като постигнаха съгласие, че правителството трябва бързо да подаде оставка и да се ходи на избори, управляващите се заеха с разпределяне на постове с дългосрочен мандат, пише "Сега". Въпреки яростния отпор на ГЕРБ парламентът вчера избра нови членове на Сметната палата, а кабинетът назначи постоянен шеф на Националния статистически институт и отпусна пари за откриване на 20 търговски мисии в екзотични страни.

Най-голям скандал предизвика попълването на състава на Сметната палата, която следи за партийните финанси и разходите по изборите. Мандатът на членовете й е седем години. Предишният шеф на одитната институция Валери Димитров бе уволнен, след като остро разкритикува готвените промени в закона за Сметната палата, а управляващите го обвиниха, че изпълнява политически поръчки на ГЕРБ.

Опозицията вчера настоя изборът да бъде направен от следващия парламент. ГЕРБ дори предложи сделка - да оттегли вота на недоверие към кабинета, ако гласуването бъде отложено, но получи отказ. Така новите попълнения на палатата са Горица Грънчарова-Кожарева, Дилета Касабова-Токатлиян, Евгения Пенкова-Панталеева, Ширин Исмаил, Златина Русева, Мустафа Занков, Стефка Михайлова, Тома Дончев. Част от тях имат любопитни биографии. Мустафа Занков, излъчен от ДПС, е баща на бившия шеф на Агенцията по рибарство и аквакултури Ерман Занков, който през 2006 г. бе обвиняем за неоправдано харчене на средства. Той е бил член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация, по-късно е работил на ръководни постове в Държавната агенция за закрила на детето, Комисията за защита от дискриминация и Националния институт за помирение и арбитраж.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2883 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2014.06.12 | 11:33

1
В Българската администрация трябва да работят хора с Български имена. Всяко друго назначение е против закона или трябва да си смени името си. В коя друга държава има токова потъпкване на приетите закони преди години,сега правят поправки в тяхна изгода.
hasan

2014.06.12 | 11:33

2
izlez izvan stranata koqto jiveesh i da vidish vav koi strani kak se jivee ne govori gluposti aman ot tiq kato teb tazi strana kakto e tvoq i taka e nasha gozpodinchooooooo

Добави коментар

Водещи новини