Орешарски: Относителният дял на приходите в бюджета спрямо плана е 30.5%

  • 10 юни 2014 11:57

  • 1582
  • 2
Орешарски: Относителният дял на приходите в бюджета спрямо плана е 30.5%
© Булфото

Относителният дял на приходите в бюджета спрямо плана е 30.5 на сто. Последните пет години никога не е бил по-висок. Това  каза пред журналисти министър-председателят Пламен Орешарски в отговор на въпрос защо изостава събираемостта на приходите в държавния бюджет.

"Осмислете цифрата, 30.5 е относителният дял към края на април в плановите приходи. Последните пет години никога не е бил по-висок", каза министър-председателят.

По-рано премиерът Орешарски откри в София регионалната конференция "Защита на потребителите на финансови услуги и  финансова грамотност", организирана от Комисията за финансов надзор и Световната банка. Орешарски благодари на Световната банка за партньорството в тази важна област и посочи, че защита на потребителите на финансови услуги е сред приоритетите на залегнали в управленската програма промените в Закона за защита на потребителите чакат второ четене в парламента. В тях има  по-ефективни способи и за извънсъдебна защита чрез създаване на четири помирителни комисии в секторите финансови услуги,  енергетика, телекомуникации и превоз на пътници. Финансовото образование също е важен приоритет за нас, посочи Орешарски.

Изследване за задлъжнялостта на домакинствата направено от БАН миналата година показва, че след причините за свръхзадлъжняването е и ниската степен на финансова грамотност, каза Орешарски. Една от причините за кризата в световен мащаб от 2007 - 2008 година е и неразбирането от страна на потребителите на някои финансови услуги и на някои финансови инструменти.

Загубата на доверието на потребителите и на инвеститорите във финансовата система като цяло задълбочи ефекта от кризата и направи по-трудно възстановяването на икономиките, посочи премиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1582 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
NORA NOVA

2014.06.11 | 00:47

2
IMAM BIZNES I TO SERIOZEN.BICH KAZAL POTCHUSTVA SE SERIOZNO USPOKOENIE NA SREDATA-TALKUVAITE GO KAKTO ISKATE. PREDI IMACHE NAPREJENIEI IZNUDVANE
хх

2014.06.11 | 00:47

1
като си приближен на червените мишки може,ще те видиме наесен,,,,

Добави коментар

Водещи новини