Дончев: България да се бори отсега за добър ресор за еврокомисар (видео)

  • 09 юни 2014 13:34

  • 1622
  • 1
Дончев: България да се бори отсега за добър ресор за еврокомисар (видео)
© Булфото (архив)

Спирането на проекта „Южен поток” не е обсъждано на срещата при президента. Това каза пред журналисти избраният за евродепутат от листата на ГЕРБ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник след срещата на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с избраните представители на България в Европейския парламент.

По думите на евродепутата, подобни срещи ще се правят минимум ежегодно между българските представители на ЕП и президента, с цел „минимума на координация на позиции между двете институции и надеждата, това да помогне на всеки да си върши работата”.

Дончев каза, че на срещата са обсъдени темите, по които има консенсус между всички представители в ЕП без значение от политическото им семейство: „Първо интересите на България, когато става дума за интерес на българските граждани извън страната; темата за достъпа на България до ресурси, до пари – въпреки че финансовата рамка е договорена, все още има пари, които да се разпределят; Шенген; еврозоната в дългосрочен план. Това бяха сред темите, по отношение, на които нямаме какъвто и да било спор и разбира се голямата тема, че всички трябва да се стремим и да работим Европа да е силна в енергетиката, в сигурността, във външната политика, а не да се фокусираме върху това, в какви бутилки да бъде наливан зехтинът”, каза Дончев.

„Обсъждана беше темата за това, кой ще бъде следващият български еврокомисар без да се споменават имена. Имаме консенсус за това, че България максимално бързо трябва да заяви позиция и отсега да се бори за максимално добър ресор. Технологията да се изчаква до последния момент, какъвто е коментарът на правителството, не е примамлив за всички. По отношение на тази тема имаше консенсус”, каза още евродепутатът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БОЗДУГАН

2014.06.10 | 07:56

1
Всяко управление , ако не изпълнява ПЛАНЪТ СИДЕРОВ ще бъде продължение на досегашната 25 г. политика на унищожение на българите : ограбване , емиграция , мизерия , безработица , ТУРЦИЗАЦИЯ , циганизация и европедерастия ! САМО АТАКА !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини