Политическата криза се отразява върху плащанията на Столична община, заяви Фандъкова

  • 06 юни 2014 19:50

  • 1197
  • 4
Политическата криза се отразява върху плащанията на Столична община, заяви Фандъкова
©

Политическата криза в страната се отразява върху плащанията на Столична община. Това каза кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при проверката на изпълнението на проекта, свързан с обновяване на входа на София, откъм бул. „Ботевградско шосе”, съобщи Фокус.

Според Фандъкова, всички отговорно трябва да работят заедно за това, плащанията по проектите да бъдат възстановени, а не отговорността да се прехвърля „от болната глава на здравата”, защото всичко се стоварва върху кметовете. „ЕК ясно казва, че става въпрос за системите за контрол. Когато видите, че грешките, които се изтъкват са едни и същи за всички общини, значи грешката е системна. Има други решения, така че да се защитят проблемите, по които трябва да работим заедно”, допълни кметът.

Във връзка със Спешната помощ, тя коментира, че това е ангажимент на държавата. „Вчера отидох с ясното искане, в скоро време механизмът да бъде намерен, а механизмът е финансов – да се увеличат заплатите на лекарите, за да може да има мотивация, да има хора, които да искат да работят в Спешна помощ, за да може екипите в София да са минимум 30 на първо време, а според мен трябва да са над 40 и се надявам този проблем да бъде решен. Ние сме готови винаги да помогнем с каквото можем и аз поех ангажимента за 4 екипа до 45 дни, както е по закон – да могат медиците да дават нощни дежурства в Спешна помощ”, каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1197 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
селяндур

2014.06.09 | 11:03

2
Само плачат в София.За другите общини от години няма пари.Всичко отива в София.
Софиянец

2014.06.09 | 11:03

4
Съгласен съм, НО си приберете децата на село и самите вие се върнете по родните места.... Шо дирите у Софията, а.....
раднобуден наркоман

2014.06.09 | 11:03

1
МАРШ ОТ ОБЩИНАТА ТЪПА ДАСКАЛКА САМОКОВСКА НЕСРЕТНИЦА
Богомил трайков

2014.06.09 | 11:03

3
Не само си наркоман, но от наркотиците си се виотизирал. А те ИДИОТИТЕ ги погребваме бързо защото миришат много като червените буклуци

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини