Георги Първанов: Винаги съм бил против етнизирането на политиката

  • 13 септември 2011 06:24

  • 1257
  • 3
Георги Първанов: Винаги съм бил против етнизирането на политиката
© Булфото

Когато казвам, че съм бил и съм държавен глава на всички граждани, искам да подчертая, и съм готов да водя дебат по този въпрос, че винаги съм бил против етнизирането на политиката, против опитите да се провокира напрежение на етническа или религиозна основа.

Това обяви вчера вечерта президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, който представи пред обществеността на Разград книгата си "Отчетът на президента". Той подчерта, че много важна тема, която е поставил в тази книга, е темата за правомощията на държавния глава. По думите му бъдещият президент трябва да бъде силен, действен, активен президент, силен със способността да вземе позиция пред всеки един труден момент.

Никога не съм бягал от отговорности и не съм се крил зад преките правомощия на президента, подчерта той. Хванах се дори със софийския боклук, не избягах от проблема с прословутите ракети СС 23, не се скрих тогава, когато започна и продължи седмици наред учителската стачка, посочи президентът.

Смятам, че такива отчети трябва да има и аз дължа този отчет на всички, които са ме подкрепили, каза още той. Първанов заяви, че дължи този отчет на партиите, които са го подкрепили, така също и на онези, които не са го подкрепили. Той посочи, че никога не е делял българските граждани по религия и етнос.

Нещо повече - опитвал съм се да помагам с каквото мога, каза той. Опитах се да помогна на православната църква да преодолее разкола, опитах се да помогна да се преодолее разкола в мюсюлманското вероизповедание, поех част от проблемите на българските роми, особено когато става въпрос за образование, работих активно с българските евреи, заяви още Първанов.

На срещата с държавния глава присъстваха десетки граждани на Разград и областта и имаха възможност да поставят редица въпроси. По-рано президентът се срещна и разговаря с кмета на община Разград Денчо Бояджиев.

Последвайте канала на

БТА
1257 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
plamenp59

2011.09.14 | 22:06

3
Уважавам президента но да попитам защото не съм запознат с биографията му.Бил ли е вече агент и ако да как той и такива като него "допуснаха" изселването на турците.И така ли се постига етнически мир.Помня когато събираха гласове за избори Семерджиев обикаляше родопския регион и се извиняваше за етническия "процес"."Ние сме много виновни пред вашите мъже и бащи" Нима ако ми кажат че няма да се казвам Пламен Петков , а Ибрахим няма да заспя от щастие?
владо

2011.09.14 | 22:06

2
Агента Гоце прави отчет - той е направил всиииииичко за България? Налага се да му припомним някои факти - той и неговата партия допуснаха създаването на етническата партия ДПС и сложиха начело й агента Сокола - Доган!Той създаде и назначи Тройната ограбителница и пръста си не мръдна докато Доган "разпределяше парите" в държавата! Агента Гоце 4 год. се прави ,че не забелязва заменките на неплодородни земи и гори за апетитни земи по Черноморието и зимните курорти, предимно от хора и групировки около Ахмет Доган / А НАЙ-ВЕРОЯТНО И ЗА НЕГО Е ЗАДЕЛЕНО НЕЩИЧКО/ и т. н. и т. н! Тъй че всички знаем какъв родолюбец си , но и за теб ще дойде Видов ден, бог забавя ,но не забравя! ИМА КОМУНИСТ - ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!
evgeni

2011.09.14 | 15:08

1
Абе този човек Георги какви ги бръщолеви ??? Защо връчи "Стара планина на Доган за опазване на етническия мир ??? Ами и Бойко прави номерата на учителя си Първанов;Първо разпалва едно хубаво огънче,от което става голям НАЦИОНАЛЕН ПОЖАР и после вика :"АЯ,бе АЗ сам точно за тази работа и затова сам тук"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини