Румен Петков: Трябва да има предсрочни избори

  • 30 май 2014 16:09

  • 2747
  • 5
Румен Петков: Трябва да има предсрочни избори
©

Вън от всякакво съмнение е, че са нужни предсрочни парламентарни избори в късната есен, които да са в резултат не на народно недоволство, а на разумен диалог между политическите сили.

Това заяви днес в Плевен Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в от АБВ, цитиран от БТА. Според него за активен диалог между политическите сили може да има два центъра - или Народното събрание, или президентът. Може да бъде инициатива на победилата партия ГЕРБ, но диалогът трябва да бъде институционализиран, а дебатът да набележи 4-5 неотложни приоритета преди изборите, допълни Петков. Искаме предсрочните избори да не са резултат на народното недоволство, подчерта бившият министър на вътрешните работи. Той е убеден, че по-грозна и по-непочтена предизборна кампания у нас не е имало през целия преходен период. По думите му НС приело изборната уредба в последния момент, ЦИК била поставена в невъзможност да работи нормално, елиминиран бил мажоритарният вот, преференцията позволила контрол върху гласуването. Петков смята, че изборите са били най-брутални от гледна точка на купуване на гласове, като най-абсурдното било, че нито една от институциите не предприела мерки против това.

Прокуратурата обслужваше купувачите на гласове по един безпардонен начин, каза Петков. Той допълни, че очаква с голям интерес финансовите отчети на партиите, които били длъжни да посочат пред Сметната палата и СЕМ колко са платили за предизборната си реклама във вестници, телевизии и радиостанции.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2747 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
хахах

2014.05.31 | 16:26

5
Кампании имаха само БСП,аТака и ББЦ, се помяри и продажни курви! Нагледахме се на простотията която изляха по телевизии и вестници, а малоумните им клипове няма да ги коментирам,особено на аТака и БСП!
Ценов

2014.05.31 | 13:08

4
Когато никой не ти иска кухото мнение,не го натрапвай."Ближи си раните",пий си пиенето,отбий се до пенсионното,оправи си пенсийката и толкоз.Живота продължава и без твоето мнение.
бай смешко

2014.05.31 | 13:08

3
Тоя пък кой го бръсне за слива ...

2014.05.31 | 13:03

2
Божей какво прави алкохола с човек.

2014.05.31 | 10:30

1
Кой ли е третия брат на братя Галеви

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини