Маргарита Попова има аудиенция при принца престолонаследник Нарухито

  • 26 май 2014 17:33

  • 1247
  • 0
Маргарита Попова има аудиенция при принца престолонаследник Нарухито
© Булфото

Вицепрезидентът на България Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на има в понеделник аудиенция при Негово императорско височество принца престолонаследник Нарухито.

По време на петдневното си посещение в азиатската страна, Попова се срещна още с премиера, председателите на горната и долната камара на парламента и представители на групите за приятелство с България.

Имаше нужда от посещение на високо ниво, за да може освен областите, в които двустранните отношения винаги са били добри, да бъдат развити и други сфери, заяви вицепрезидентът в последния ден от визитата си, цитирана от БТА.

Тя отбеляза, че между двете държави сътрудничеството в културната сфера и образованието винаги е било много добро. Освен да продължим да развиваме постигнатото дотук, по думите й, е много важно да добавим нови сфери, които са полезни за двата народа и двете държави.

Япония е партньор, който може да бъде много полезен не само по отношение на външната ни политика, но и който търси да намери подходящите контакти в ЕС в областта на икономиката и иновациите, каза вицепрезидентът. Тя добави, че и от двете държави е заявено желание за сътрудничество и на ниво Министерство на отбраната.

Вицепрезидентът отбеляза, че много се е впечатлила от спокойствието, което хората в Япония излъчват. Това е така, защото на тях им се говори спокойно, предлага им се политика, която излъчва спокойствие, насочена е към тях и към техния ден, заяви Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Тук има много красиви неща, които не са дар от природата, а са направени от ръцете на японския народ, вдъхновен очевидно от добре формирани политики. Това е част от малките поуки, които можем да си направим, добави тя.

Последвайте канала на

1247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини