Румен Йончев от ББЦ: Кабинетът се ползва с не повече от 10% подкрепа

  • 26 май 2014 12:45

  • 1618
  • 3
Румен Йончев от ББЦ: Кабинетът се ползва с не повече от 10% подкрепа
©

Днес правителството се ползва с не повече от 10% подкрепа сред избирателите, а това означава избори. Това подчерта в интервю за БНР Румен Йончев от "България без цензура".

"Каним всички партии, прекосили бариерата, на един сериозен разговор за това кога трябва да бъдат предсрочните парламентарни избори, за нас това трябва да стане есента. Искаме президентът да започне незабавни консултации със същите тези партии за съставяне на едно служебно правителство, взаимноприемливо. Целият този процес трябва да завърши преди следващата бюджетна процедура – октомври, ноември. Това е и крайният срок за посочване на българския комисар за следващата Европейска комисия", заяви Йончев.

Групата на консерваторите, реформаторите, ЕНП канят депутатите на "България без цензура" да се присъединят към тях при оформянето на групите за следващия Европейски парламент. "Това е един взаимен процес. Ние търсим най-доброто решение за България, мястото, където ще можем да отстояваме българския интерес", каза Йончев.

Той обяви, че наблюдателите им по време на изборния ден са информирали за стотици нарушения по време на вота: "Голямото ни количество наблюдатели се обяснява с това, че нашата коалиция няма възможност да изпраща представители в секционните комисии. Изборите показаха голям дефект – неопитността, необучеността на секционните комисии, на районните комисии. Нашите наблюдатели имаха тази функция, да контролират процеса".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1618 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
10 % е доверието в Герб, 3,5 % за Бареков

2014.05.26 | 22:44

3
10 % е и "голямата" победа на Герб, с която Борисов оврещя пространството. 10 % , защото за Герб са гласували 30 % от 35 % гласували на изборите от имащите право на глас, т.е. около 10 %. А гласовете за Бареков са около 3,5 % от имащите право на глас. Така че по-кротко с претенциите и изхвърлянията на вожда Борисов и ученика му и дълги години обслужвал го най-унизително Бареков!
иван атанасов

2014.05.26 | 20:49

1
ББЦ СЕ ПОЛЗВА С 3.5 % ПОДКРЕПА НА ОБЩЕСТВОТО

2014.05.26 | 20:49

2
това е точния отговор

Добави коментар

Водещи новини