ВМРО - НИЕ: ЦИК погази закона

  • 11 септември 2011 12:16

  • 1442
  • 1
ВМРО - НИЕ: ЦИК погази закона
©

ЦИК наруши Закона за политическите партии като отказа регистрация на партията ВМРО-НИЕ, но кандидатите на партията ще
бъдат регистрирани.

Това заяви на пресконференция в пресклуба на БТА Петко Атанасов, председател на ВМРО-НИЕ.

Ние сме партия, регистрирана по нормите на българското законодателство и имаме право да се явяваме на избори и с пълното си име и с абревиатура, каза Атанасов. Соня Кавърджиева, юрист от партията, добави, че всяка партия се регистрира с име и абревиатура в съда, а съдът има грижата да провери дали това съответства на Закона за политическите партии.

Има акт на СГС, че името и абревиатурата на ВМРО-НИЕ са уникални и всички - ЦИК и ОИК трябва да се съобразяват, обясниха от ВМРО-НИЕ.

Не е обжалвана изцяло регистрацията на ВМРО-НИЕ, а само в знакови общини като Плевен и Монтана, където кандидати за кметове и общински съветници на партията и на коалицията, в която тя участва, имат огромни шансове да спечелят, каза Петко Атанасов. Въпреки това регистрацията на наши кандидати не може да бъде спряна и те ще бъдат регистрирани, добави той.

Последвайте канала на

БТА
1442 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
???

2011.09.12 | 00:06

1
Тези не съм ги чувал, но определено нямат и елементарни познания от ИК. Всички сме чували за едно ВМРО, както за едно БСП, едно СДС и пр., какви са тия добавки, ментета и т.н.???

Добави коментар

Водещи новини