МС ще заседава днес

  • 21 май 2014 07:39

  • 902
  • 0
МС ще заседава днес
©

Министерски съвет ще проведе редовното си заседание от 10.00 часа.

Кабинетът ще одобри проект на решение за приемане на национална стратегия за развитие на педагогическите кадри (2014-2020). Министърът на здравеопазването ще внесе проект на решение за апортиране в капитала на Университетска специализирана болница за активно лечение по еднокринология „Акад. Иван Пенчев” ЕАД – София, на имот – частна държавна собственост, а министърът на регионалното развитие ще предложи проект на решение за изменение и допълнение на решение №236 на Министерския съвет от 2007 г. за утвърждаване на списък на общинските пътища. Правителството ще гласува и проект на решение за разрешаване на преминаването през и пребиваването на територията на Република България с невоенен характер на въздухоплавателни средства и личен състав от Военновъздушните сили на Държавата Израел във връзка с провеждането на съвместна българо-израелска летателна тренировка „collector’s item 14”.

Очаква се кабинетът да гласува и проект на решение за предложение до Народното събрание за денонсиране на Европейската конвенция за закона за защита на услуги, базирани на или представляващи условен достъп. Министърът на икономиката и енергетиката ще внесе проект на решение за утвърждаване на споразумението за икономическо и научно сътрудничество между правителството на Република България и правителството на Република Ирак, подписано на 29 ноември 2013 г. в София. в дневния редна заседанието на кабинета и гласуване на доклада относно одобряването на позицията на българската страна за участие в 3317-ото редовно заседание на Съвета на европейския съюз по конкурентоспособност (вътрешен пазар, индустрия, изследвания и космическо пространство), което ще се проведе на 26 май 2014 г. в Брюксел.

Министърът на отбраната ще внесе за обсъждане проект на решение за одобряване проект на закон за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Предстои кабинетът да гласува и проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери за бюджетите на общини за 2014 г.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини