МО призна за критичен доклад на НАТО

  • 20 май 2014 07:42

  • 1684
  • 1
МО призна за критичен доклад на НАТО
©

Военното министерство вдигна завесата около съдържанието на критичен доклад на НАТО за състоянието на армията ни, съобщава в. "Сега".

Това става, след като бившият зам.-министър на отбраната Валентин Радев поиска да се запознае с документа. Депутатът от ГЕРБ настоя да види доклада след публикация за критичните изводи от страна на Брюксел.

В НАТО са притеснени , че България изостава с модернизацията на армията си, както и че отделя малко средства за отбрана. За тези притеснения намекна и генералният секретар на алианса Андерс Фог РасмусенАндерс Фог Расмусен Андер Фог Расмусен - датски политик, генерален секретар на НАТО. Роден на 26 януари 1953 г. във при посещението си в София. Документът обаче бе засекретен.

Като депутат Валентин Радев има право да го получи. В писмото до него, публикувано на сайта на военното ведомство, се посочва, че подобни доклади се правят на всеки 2 години. В тях се дава оценка за България по отношение изпълнението на националните отбранителни планове.

Освен общите приказки в писмото се посочва, че оценката на НАТО за страната ни отразява реалната реалното състояние. В Документа се изразява загриженост, че очертаващата се неблагоприятна тенденция  за ресурсно осигуряване може да застраши  бъдещето изпълнение на плановете, а оттам и приноса към колективната отбрана на НАТО, допълват от МО.

Последвайте канала на

1684 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.21 | 05:44

1
Nadupenia prezident otdavna e na mnenie, 4e triabva da kupuvame, nali sega ziala Evropa se vuorujava i Kupuva ot USA. Vajnoto e na Amerikanskite tarikati da im vurvi biznesa. Vaznoto e VelikoEvropeiskite Planove susto da se osustestviavat.Vajno e da ni nadup4at zemjata za shistov gas i da otroviat i po4vata i vodata.Vajno e da stanem treti pol. Prezidenta si znae Rabotata.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини