Кметски наместник подаде оставка заради наводнение

  • 14 май 2014 14:20

  • 1733
  • 0
Кметски наместник подаде оставка заради наводнение
© Булфото

След наводнението в село Стакевци досегашният кметски наместник Васко Чулин беше притиснат от част от жителите на селото и подаде оставка.

Това каза Борис Николов, кмет на Община Белоградчик, цитиран от радио Фокус. „Причината да се стигне до натиск за подаване на оставката на Васко Чулин като цяло можем да ги определим като сложни взаимоотношения, които са и фамилиарни, и личностни. Част от тези взаимоотношения се появиха след наводнението в селото”, каза още Борис Николов. По думите му са проведени две събрания в село Стакевци за избор на нов кметски наместник, а желаещите са били много. „Проведохме избори с трима кандидати, двамата от които бяха с почти равни гласове. Единият събра 49 гласа, а другият 48. За третият кандидат имаше само 3 гласа. Според регламента в Закона за местно управление трябва да проведа среща с двамата кандидати и да избера един от тях, който ще бъде назначен за кметски наместник на село Стакевци. И двамата кандидати са местни жители”, обясни Борис Николов. Той каза, че познава намерения на хората и ситуацията, до която се стигнало е очаквана.

По думите му част от хората може би са използвали проблема с природното бедствие и наводнението, които сполетяха Стакевци. „По време на проведените събрания в селото нямаше никакво напрежение. Всичко премина нормално, спокойно и цивилизовано, което е най-важното”, коментира Борис Николов. На въпрос основателна ли е оставката на досегашния кметски наместник на село Стакевци Васко Чулин, кметът на Община Белоградчик отговори: „За всяка оставка има основание, зависи какво е то и зависи колко е споделено с останалата част от населението. Всяко мнение, щом е изказано от жител е важно и достатъчно”. Очаква се най-късно в края на тази или началото на следващата седмица кметът на Община Белоградчик да обяви избора си за нов кметски наместник на село Стакевци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини