Кметът на Плевен: Няма да подавам оставка

  • 08 май 2014 14:11

  • 1041
  • 1
Кметът на Плевен: Няма да подавам оставка
©

Няма да си подам оставката - категорично - това заяви пред медиите в извънредно изявление днес кметът на Плевен проф. Димитър Стойков. Поводът бе организираните снощи автопоход и митинг с настояване да освободи поста си. Стойков отговори на обвиненията на ораторите с думите: "Общината има пилот, самолетът лети уверено и въпреки старанието на много хора, работата не е смутена".

Според него снощи са протестирали около 50 души, а сред тях били забелязани, както се изрази, "и видни фигури от криминалния контингент". Кметът показа снимки, които е направил снощи пред дома си в Радишево, на които се виждат три автомобила с 18-20 годишни водачи. Той каза, че те били изпратени от протестиращите и тероризирали семейството му с нецензурни думи и обиди, а когато излязъл пред къщата си, за да ги снима - избягали.

Стойков заяви още, че му се пречело непрекъснато с изпращане на доноси до различни ведомства, но всички те били проверени и се оказало, че общината се справя успешно с изпълнението на европейските проекти, които в момента са за над 100 млн.лв. Той посочи модернизацията на площада, на тролейбусния транспорт и строителството на депото, които били бавени десетки години от предишното управление.

Ще работя за Плевен с правителството, защото представлявам всички плевенчани, допълни Стойков и посочи, че очаква на 10 май с премиера Пламен Орешарски да бъде направена първа копка за нов завод - голяма чуждестранна инвестиция в Плевен, с която ще бъдат разкрити около 600 работни места. Накрая проф. Стойков каза, че се чувства необходим и като специалист-хирург и като лектор хо хирургия на английски език и ще продължи да го прави, защото има енергия затова. Той даде конкретни примери, при които напоследък като лекар е спасил пациенти и деца.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1041 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.08 | 22:46

1
pak prostite grobari pre4at na xorata da si varshat rabotata,no 6te 4uknat na kokal

Добави коментар

Водещи новини