Маргарита Попова: Затворите от дълги години са проблем

  • 07 май 2014 14:11

  • 1158
  • 0
Маргарита Попова: Затворите от дълги години са проблем
© Булфото

Затворното дело и местата за лишаване от свобода от дълги години са проблем, който много правителства поред са оставяли на по-заден план. Това каза днес в Сливен вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на при откриването на Националния фестивал на  детската книга, който за втора година е под нейния почетен патронаж.

Тя отбеляза, че правосъдието въобще трябва да се признае за национален проблем, предаде БТА. Според нея "за затворите трябва да се  направи още много - и материална и духовна грижа, осмисляне на погледа към тези места, защото хората там са част от нашия  живот".

Според нея случилите се напоследък бягства от затворите не са прецедент в историята, но това е повод да се помисли за нуждата  от промени. "На нас през последните десетилетия ни липсват най-вече финансови средства, но това не може да бъде безкрайно оправдание, защото правосъдието е скъпо, но си заслужава", каза тя.

Попова отрече от президентството да пристигат разнопосочни сигнали, а имало говорене в една посока с различна лексика, терминология, емоция и акценти. "Институцията е една и ще я има винаги, не търсете неща, които ще я разединяват, защото ги  няма", допълни тя.

Още снимки вижте тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1158 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини