Всяко министерство с гард срещу сексизъм

  • 01 май 2014 08:31

  • 1491
  • 4
Всяко министерство с гард срещу сексизъм
©

Във всички министерства и в още осем важни държавни институции ще бъде определен по един координатор по равнопоставеност на жените и мъжете. Това реши правителството на изнесеното си заседание в Бургас, пише Труд.

Въпросните служители ще се борят със сексизма на работното място, но и ще помагат да се разработват програми на национално ниво за преодоляване на напрежението между половете.

Освен в министерствата такъв служител ще има в агенцията за бежанците, за закрила на детето, в НСИ, в НОИ, в Комисията за защита от дискриминация, в СЕМ, при омбудсмана и в комисията за борба с трафика на хора.

В Бургас министрите направиха и пореден опит да рестартират електронното правителство, за което вече са изсипани над 300 млн. евро без особен ефект. Крайната цел е всички администрации да бъдат обвързани в конкретна техника и регистри по такъв начин, че да се намали административната тежест за гражданите и бизнеса, обясни вицепремиерът Даниела Бобева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1491 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.05.02 | 11:40

3
До №1 и №2 - Смаян съм от съвременните ви идеи.Напълно съвпадат с евронормите!Браво!Само АТАКА!
onq s konq

2014.05.02 | 11:41

4
Атакаджии гнусни!Вместо да квичите "само Атака",спрете да подддържате това правителство и да инициирате по тоя начин предсрочни иэбори!Е да ама не,эащото с тия мириэливи крачета повече няма да припарите в никакъв парламент и това отлично си го энаете мамка ви двулична!

2014.05.02 | 11:40

2
Имам идея!Назначете на новия пост във всяко министерство по един третополов американец,който да балансира между двата пола!Поне в Щатите е пълно с такива изроди ,пък и гъзоблизците ни родни ще имат възможността да близнат още веднъж американски задник!

2014.05.02 | 11:40

1
а как стои въпроса с педалите. в агенцията по храните към земеделското е пълно с тях.

Добави коментар

Водещи новини