Депутатите ще обсъждат промяна в Конституцията

  • 07 септември 2011 09:37

  • 742
  • 0
Депутатите ще обсъждат промяна в Конституцията
© Булфото

Проект за решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на отпускането, получаването и разходването на бюджетната субсидия от партиите, към които независимите депутати са декларирали принадлежност, ще обсъждат депутатите днес.

Предложението за първа точка от дневния ред на парламента е на ПГ на Синята коалиция. Вносители на проекторешението са съпредседателят на парламентарната група Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и група народни представители.

Депутатите ще обсъждат и първото четене на законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, във връзка с предложения от финансовия министър Пакт за финансова стабилност. Предложението за този дебат е от ПГ на Коалиция за България.

Първото четене на законопроекта трябваше да приключи преди лятната ваканция на парламента, но в пленарна зала нямаше необходимото квалифицирано мнозинство за приемането му, нито необходимия кворум за гласуване. Вносител на законопроекта е председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Като точка трета днес депутатите ще се занимават и с първото четене на промените в Закона за горите, по предложение на ПГ на ДПС. Вносител е депутатът Юнал Тасим.

В петък премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще изнесе доклад пред парламента относно развитието на приоритетните за България теми по време на Унгарското председателство на Съвета на ЕС, както и основните приоритети по време на Полското председателство на Съвета на ЕС.

Последвайте канала на

742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини