Костов даде съвет на Орешарски: Да поиска вот на доверие от хората

  • 29 април 2014 17:29

  • 7296
  • 61
Костов даде съвет на Орешарски: Да поиска вот на доверие от хората
©

Кризата в Украйна е най-големият риск за националната ни сигурност. Прекалено много се спекулира със санкциите. Те са основно на хора от екипа на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. ЕС счита, че тези хора са отговорни за събитията в Крим. Щетите за нас могат да се случат, ако Русия наложи санкции, чрез спирането на природния газ за Европа. Това каза бившият премиер Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Според бившият премиер силата на санкциите върху лицата зависи от нивото на укритите богатства на руските олигарси в чужбина. "Ако лицата са корумпирани или забогатели от близостта си до руския президент, санкциите ще ги засегнат. Нека хората да решат дали това са руски олигарси". От друга страна не се налагат санкции срещу "Газпром". Това си го обяснявам с опит да се спестят санкциите спрямо обикновените хора. Санкциите не се налагат срещу Русия, а срещу определени лица, категоричен е Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - определи конфликтът в Украйна като сблъсък между близки народи. Това са славянски народи и ние трябва да имаме еднакво отношение към тях.

Това, което се случва в българския политически живот е, че партиите се препозиционираха спрямо руския интерес. Левите партии - БСП и Коалиция за България ясно осъзнават, че ако обърнат гръб на Русия мнозинството от хората в БСП ще изтекат към АБВ. За "Атака" не е ясно защо се наричат националисти, след като са ориентирани към Русия и ясно ни го показаха. Това не е поведение на патриоти, това е шизофренно поведение, смята Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Бившият министър-председател обяви, че не вижда нищо лошо в популистките партии. "Повечето партии в Европа са популистки. В същото време популизмът е отказ от реформи в една ситуация, в която България има нужда от спешни реформи. Ситуацията тук е много тежка поради демографската криза. Тази криза по линията на производството прави невъзможно реализирането на реформата "Европа 2020". Разширяване на производството, чрез човешкия потенциал, който изтича. Една голяма част от населението, което остава са деца и възрастни хора. Решението може да се намери в мерките за намаляване на загубите на трудоспособните хора. Това би могло да се постигне, чрез здравеопазването. Бързо връщане на трудоспособните на работа, да се намали смъртността. От друга страна е образованието. Това е истинското предизвикателство пред управляващите, но това не е популистка политика.

Европейските избори нищо няма да променят, което трябва да даде основание да се поиска нов вот за доверие от обществото, категоричен е Костов. Той даде съвет на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 да поиска вот на доверие от обществото. Това правителство с тази подкрепа е в патова ситуация. Изпълнителната власт не може да направи тези реформи, затова най-естествено е управляващите да отидат на избори. Аз не виждам как ще се разрешат тези най-тежки проблеми. Не коментирам партиите и волята им, законодателният орган е в глуха линия. Прави са политиците да ги е страх да правят реформи, защото при това ниско равнище на доверие всичко ще бъде срещу тях.

Според Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - шансът на Реформаторският блок да спечели 2 места на Евроизборите е да мобилизират всички партии вътре в блока, те могат да разчитат на мажоритарния вот. Аз при тази ситуация ще гласувам за Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

В изолация ли е страната ни?, попита водещата. "Ситуацията в страната ни е тежка дефлация. Изходът е само през реформа. България не може да предложи ляв модел, тъй като е във валутен борд, завърши Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7296 61

Свързани новини

Коментари 61

Добави коментар

2014.11.21 | 20:14

61
"Успелият приватизатор" Гаргамел дава акъл на чичо Скруч.
антиполитическиспин

2014.11.21 | 20:14

60
Един от българските ИЗВЕРГИ одрискал "прехода", като Държавна сигурност подлога и трасирал безметежно охолно съществуване на криминалните си господари. Отрепката психопат играл си на "политика" и грабителско преяждане един от хайдуците ограбил живота на хиляди Българи.
rossen4i4o

2014.11.21 | 20:09

59
ако всички ограбени от този индивид го заплюят по веднъж Той ще трябва да се дави десет пъти

2014.11.21 | 20:09

58
Сиганин мръсен и долен боклук!!!!

2014.11.21 | 19:03

57
Ti uni6toji Balgaria ,prodade ja zialata - kas po kas.Ako ima niakade izob6to Gospod , neka te razkasa na par4eta .

2014.11.21 | 19:03

56
Proklet badi Kostov.

2014.11.21 | 19:03

55
Мръсен , нагал мазен Предател ,как не те е срам
Petar

2014.11.21 | 19:03

54
Този боклук продаде Всичко Българско ,разпродаде държавата
баба гицка

2014.05.01 | 14:24

19
този костов е ГОЛЯМ ЧЕРВЕН БОКЛУК = ПРОДАДЕ НАЦИОНАЛЕН ПАРК "КАМЧИЯ" НА лужков - ако ру спре газта за Европа и след 10 дена е ФАЛИРАЛА

2014.05.08 | 10:14

53
а за златните ни залежи чувал ли си??????

2014.05.08 | 10:14

52
Tova e ubie4at na Balgaria.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини