Борисов: Ще купим нови самолети, когато стане належащо

  • 03 септември 2011 15:13

  • 1186
  • 4
Борисов: Ще купим нови самолети, когато стане належащо
© Булфото

Ще закупим нови изтребили, едва когато това стане крайно належащо заради членството ни в НАТО. Това каза в авиобазата "Крумово" министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, след като разгледа "статичния показ" на водещите в света авиокомпании в рамките на започналото днес осмо издание на международния авиационен фестивал "Небе за всеки".

Премиерът уточни, че засега приоритет са пътната инфраструктура, повишаването на пенсиите и на доходите на гражданите. Рано или късно ще имаме нови самолети и това няма да бъде нито политическо, нито финансово решение, коментира още Борисов.

Той посочи, че моделът на новите изтребители ще бъде определен от генералите от ВВС. Сега сме дали възможност на фирмите да се надпреварват кой ще даде най-ниска цена и най-добри условия, посочи още премиерът. В момента правим всичко възможно и вече сме завишили възможностите на българските летци да летят с наличната техника и те го оценяват, отбеляза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

По време на авиошоуто се подписа ново споразумение между Министерството на отбраната и руската компания ОАО "РСН МиГ" за ремонт и поддръжка на всички самолети "МиГ 29" в България.

Последвайте канала на

1186 4

Коментари 4

Добави коментар

2011.09.05 | 10:50

4
Истината е че заради соцАлизма и комунистите, все още ни разглеждат, като победена и изостанала страна, на която в ЕС и в САЩ нямат доверие.
параграф 22

2011.09.05 | 10:45

3
Наближиха изборите иповишаването на доходите все пак се спомена като приоритет на това правителство. Досега се обясняваше че ако някой не му стигат парите да си намери друга работа, ама нямало работа - да се оправя. Вожда го боли за това!

2011.09.05 | 10:45

2
Една държава без армия и ВВС (като българия, в която дори казармата отмениха) не е никаква държава! Затова и заслужава да се пише с малка буква, защото само държавите се пишат с главна буква. :)

2011.09.05 | 10:44

1
Че за какво са ни самолети, те НАТО-вците искат от нас само войници, пехота, които да мрат вместо техните...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини