Йовчев: Кризата с бежанците е овладяна

  • 16 април 2014 14:48

  • 1553
  • 1
Йовчев: Кризата с бежанците е овладяна
© Булфото

Правителството има по-стабилни процеси и по-стабилно управляване на кризата с бежанския поток.

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, след заседание на Министерски съвет. "Еврокомисар Сесилия Малмстрьом отчете съществен напредък. Докладът на Върховния комисариат по бежанците, също отчете такъв напредък. Не на последно място доклада на Агенцията за търсене и предоставяне на убежище, с която реализираме съвместен план, също ни похвали. Считам, че България успя в изключително тежък момент да гарантира сигурността на своите граждани и да овладее много сериозна криза, която посрещнахме от средата на миналата година”, каза Йовчев.

На журналистически въпрос, какви са кратките срокове за изграждане на оградата с турската страна, каква е финансовата стойност и колко пари са поискали за новия план, Йовчев разкри: "Не мога да кажа с точност каква е стойността, тъй като текат процеси в резултат на препоръките на инспектората към МС. Сроковете зависят до известна степен от метеорологичната обстановка. Ако имаме добро време, бихме могли в рамките на може би до месец, да имаме успешно завършване на това съоръжение. В противен случай, този срок може да се удължи. Не бих се ангажирал с конкретни срокове. Това е много важно за нас, тъй като 700 души, които са на границата, ще бъдат върнати обратно. Към момента, имаме 1500 души, които са допълнително изпратени на границата с Турция, това е над 10% от целия състав на охранителната полиция", допълни Йовчев.

"По отношение на дейностите, не сме се отказали от нито една от дейностите. Преосмислихме доста от тях и видяхме, че има вътрешни резерви. Много от дейностите могат да бъдат реализирани за сметка на преструктуриране на съответните министерства и ведомства. За някои от тях може няма да бъдат необходими толкова средства към момента. Те ще бъдат отпускани след като има оценка на реално извършените дейности колко струват, т.е. предварително няма да има отпускане на средства на съответните ведомства, което ще позволи по-ефективно да разпределим ресурса. Намаляването на ресурса, който ще отдели държавата за тези мерки по никакъв начин не е за сметка на някоя от мерките или за намаляване на способностите да се справим с тази криза”, каза още министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1553 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.17 | 15:41

1
Бла-бла-бла....комунистически тъпотии. Кризата ще бъде овладяна, когато започнем да екстрадираме гадовете, а това не виждам как ще стане поне при това "правителство"....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини