Яне плащал с партийни пари на братовчед да го пази

  • 02 септември 2011 21:26

  • 1492
  • 2
Яне плащал с партийни пари на братовчед да го пази
©

Лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, вадел пари от партийната каса, за да плаща охраната на къщата си в санданското село Малки Цалим. За пазач пък поставил не друг, а собствения си братовчед Атанас Пазвански. Той бил назначен фиктивно като координатор на партията и така Яне оправдавал заплатата на роднината си пред активистите.

Скандалните действия на близкия до Трактора политик разкри вчера пред „Монитор” Тодор Великов, който беше организационен секретар в РЗС, преди да напусне Янев в края на миналата година и да стане независим депутат. Това не бил единственият случай на злоупотреби на Янев. Той редовно се разпореждал с парите на партията през главата на другите членове в ръководството. „Превърнал е РЗС в частна партия”, възмути се Великов. Той подчерта, че по устав всички финансови и кадрови въпроси трябвало да се решават от Политическия съвет, а не по лични съображения на лидера.

Нито веднъж обаче принципът в документа не бил спазен. Като друг пример той посочи, че много от реалните координатори на партията не получавали нито стотинка за реализиране на политиката по места. „Когато попитах защо не им се изплащат никакви средства, ми казаха само, че така бил решил лидерът”, спомни си независимият вече народен представител. Именно грубото погазване на устава от страна на Янев както и липсата на каквато и да е демократичност принудили Великов да напусне РЗС. Както „Монитор” писа, преди месеци бившият оргсекретар на партията пък разкри, че Янев си щипвал по 5000 лв. на месец за себе си, като вадел пари за заплата и на самия Великов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1492 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българан

2011.09.04 | 17:12

2
Що ли не съм изненадан?

2011.09.04 | 02:26

1
na teb koi ti plashta postoianno zashtitavash gerb

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини