Парламентът заседава извънредно

  • 15 април 2014 07:54

  • 1231
  • 3
Парламентът заседава извънредно
© Булфото

На извънредно заседание днес от 14.00 часа депутатите ще обсъдят ветото на президента върху Закона за Сметната палата, приет от Народното събрание на 28 март.

В мотивите си държавният глава посочва, че е недопустимо Народното събрание да откаже да изпълни Конституцията и да възложи свое конституционно правомощие на Сметната палата - тя да определя организацията си на дейност. "Приетият от мнозинството в Народното събрание нормативен акт не предвижда броя на отделенията в палатата и обхвата им на дейност, а възлага на членовете на палатата в бъдеще сами да определят колко ще са отделенията. Липсва правна уредба - на всеки член ли ще бъде възложено да ръководи отделение, както и какви ще са правомощията по време и във връзка с извършваните одити на онези от членовете, които не ръководят отделения", е записано в мотивите на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Парламентът ще избере членове и председател на Комисия за защита на личните данни. Народните представители ще гласуват промени в Закона за защита на конкуренцията

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1231 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Малин Кръстев

2014.04.15 | 15:50

3
Tова чучуло зовящо се президент е за импийчмънт и затвор на всеки един закон от НС той налага вето това не го е имало при никой президент до сега само спъва работата на правителството да го махаме и да се приключва! Той обслужва талмудистко-масонското лоби като иска да им олесни правото да си купуват българска земя "законно" понеже е най-плодородна и евтина в Европа и те са и хвърлили око! Закона за уседналост от 5 години беше предложено от ПП Атака и прието на ръбът точно 66 гласа от нужните 66 за да се приеме! Това е добра мярка за защита освен това през тези 5 години лицето е длъжно да плаща редовно данъците си, да докаже от къде има тези доходи и дали са легални и не може да се закупуват офшорки или от офшорни фирми, което е една доста добра защита на земята ни не мислите ли, но президентът на ГЕРБ и олигархията иска да премахне тази защита!

2014.04.15 | 15:47

2
Другарки и Другари от батака снощи е видян Сидеров да влиза в сараите на Доган и още не е излезнал АШКОСУМ,ЕВАЛЛА на патриота.

2014.04.15 | 10:57

1
fashagi izmenici i vasiat red shte doide,niama da ste vechni.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини