Политически преврат в природен парк “Българка”

  • 14 април 2014 09:08

  • 2805
  • 3
Политически преврат в природен парк “Българка”
© Булфото

Лидерът на ДПС в Севлиево отряза достъпът на директора на природен парк “Българка” в Габрово. Мая Радева не може да влезе в кабинета си, защото ключалките са сменени от нейния заместник. Той е назначен от Агенцията по горите за временно изпълняващ длъжността, докато Радева е била в болнични след като катастрофа в края на януари. Алиев обаче издал заповед Радева да не бъде допускана до сградата, пише "Труд".

Той започнал да назначава и нови хора, казват служители, недоволни от “преврата”. “Напрежението в екипа на парка е голямо, защото се изпълняват 3 европроекта за 10 млн. лв., които пропадат, откакто Алиев пое нещата. Загубите досега са около 300 хил. лв. Ако така продължава, ще станат и милион. Ние се издържаме от проектите, от Агенцията по горите ни осигуряват средства само за ток и други консумативи”, обяснява Мая Радева.

Тя е в болнични до края на април, но има сведения, че ще последва уволнение.

БСП и областният управител на Габрово Николай Григоров настояват за провеждане на конкурс за поста.

“Аз самата съм назначена с конкурс на безсрочен договор през 2003 г. Досега не е имало проблеми в парка, интересно какъв ще е мотивът за нов конкурс”, пита Радева.

През февруари природозащитници обсадиха дирекцията на парка и с викове “Мафия” препречиха пътя на Али Алиев до сградата. Протестиращите бяха възмутени от партийното кадруване на ДПС, тъй като Алиев освен лидер на партията в Севлиево е и общински съветник.

Алиев има фирма за транспорт и дърводобив, което е нарушение на Закона за администрацията, твърдят служителите. По време на тройната коалиция той бе уволнен от длъжността зам.-директор на горското стопанство в Севлиево заради незаконна сеч, стигна се и до съд.

Парк “Българка” бе един от най-бързо развиващите се в страната. Той привлича евросредства и работи по природозащитни проекти.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2805 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
b g

2014.06.10 | 10:25

3
Ало, комундрели? Къде сте, защо не коментирате действията на партньора си?

2014.04.17 | 15:54

2
A каде е лубо Аналното платеното педи от Хатака да коментира? Болния явно е зает да си брои рублите които скътава в ошфорките за да го мислят простите му 10-на последователи за чист политик подобно на Дудука.
Ох котьо ох кеф

2014.04.14 | 21:24

1
Не могат защото гледат порносценките на Дуган ,как опъва съсела отзат.

Добави коментар

Водещи новини