Граждани настояха за крути мерки срещу частните съдебни изпълнители

  • 11 април 2014 15:35

  • 1896
  • 3
Граждани настояха за крути мерки срещу частните съдебни изпълнители
© Булфото

На срещата между граждани и премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 възникна леко напрежение и спор, предаде репортер на Novini.bg.

Причина за него стана изказване на зам.-министъра на правосъдието Сабрие Сапунджиева. Темата беше за произвола на частните съдебни изпълнители. "Министерство на правосъдието е взело всички необходими мерки и работим върху промени в НПК, за да прекратим своеволията на частните съдебни изпълнители. Всеки сигнал до мен, за пострадало лице, се проверява обстойно. Правосъдното министерство, в мое лице, сезира Софийска градска прокуратура за всеки сигнал, в който има нередности. Недопустимо е частен съдебен изпълнител да посяга на пенсията на хората, тъй като тя е неприкосновена. Ще бъде наказван всеки и ще отнемаме лицензите на тези, които нарушават закона", зави Сапунджиева. "При полагане на изпит за частен съдебен изпълнител освен оценката, ще се гледат и моралните качества на човека. Не може дълг между 1000 и 2000 лева да доведе до публична продан на жилището и на имуществото. Не искам да сатанизирам тези хора, защото благодарение на тях са събрани 18 млн. лева за разведени майки и тези пари вече са предоставени на тези жени", допълни зма.-министърът.

Това изказване обаче взриви гражданите. Думата взе редовният участник в тези срещи Димитър Вичев, който е пострадал от банка. "Ние подкрепихме това правителство, защото се надявахме, че по-бързо ще бъдат решени проблемите по сигурността и справедливостта в страната. Чакаме вече 10 месеца и искаме реални резултати. Ясно е, че парламента се клати. Играят си на кворум, а всеки ден 163 частни съдебни изпълнители правят запори и изхвърлят хората на улицата. Всичко започна да ми прилича на фразата: Татко ще ми купи колело, ама друг път. Искаме пълна ревизия на дейността на частните съдебни изпълнители. Незабавно трябва да бъде създадена експертна междуведомствена комисия, която да включва експерти от Министерство на финансите, МВР и Министерството на правосъдието. Само така може да има реални резултати", заяви Вичев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1896 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
LAvro

2014.04.13 | 01:08

3
Благодарение на тях са събрани 18 млн. лева за циганки, които нарочно се водят разведени. Предизборни трикове...

2014.04.13 | 01:08

2
Чакаите бе хора , да минат изборите , пък после ще се решава , ама само ако няма предсрочни.
ivona

2014.04.12 | 15:33

1
ВРЕМЕ Е ЗА АНДРЕШКО-ТЕ САМО В ГОЛЕМИТЕ ПРОЗОРЦИ СЕ ЗАГЛЕЖДАТ.ЗАКОНА Е САМО В ТЯХНА ЗАЩИТА-НАРОДА ДА МРЕ.А СРС-ТАТА СИГУРНО ВЕЧЕ СА МИЛИОНЕРИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини