ГЕРБ: Безобразията на тройната коалиция се повтарят

  • 11 април 2014 11:49

  • 1699
  • 7
ГЕРБ: Безобразията на тройната коалиция се повтарят
©

По време на дебатите за националния бюджет представителите на управляващото мнозинство, в лицето на БСП, ДПС и „Атака“, пламенно твърдяха, че публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ ще бъде изпълнявана по нов по-прозрачен начин. Мощна словесна и сугестивна енергия беше впрегната както от тях, така и от членовете на Министерски съвет, за да убедят българските граждани, че средствата ще бъдат разходвани въз основата на ясни критерии и ще постигнат реален и измерим ефект – ще стимулират икономическото развитие и ще доведат до по-висока заетост. Това каза депутатът от ГЕРБ Даниела Савеклиева от името на парламентарната група в рамките на парламентарния контрол.

500-те милиона заявени от кабинета „Орешарски“ като възможност за развитие и растеж на регионите и преодоляване на различията между населените места, се превърнаха в безпрецедентен пример за начертаване на разделителни линии. След като стана ясно, че финансирането на общините е било одобрено без наличие на критерии, анализ на нуждите, финансова и техническа обосновка, спазване на фундаментални принципи за равнопоставеност, ефективност и ефикасност при разходването на публични средства, правителството на Орешарски доказа, че няма непреодолими за него висоти.

Членовете на Министерския съвет се опитаха да убедят българските граждани, че предприетите мерки по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ ще доведат до развитие и растеж на областите и създаване на работни места. Разходването на публични средства остава неясно.

Според ГЕРБ правителството на Пламент Орешарски показа как се управлява непрозрачно и неясно. "Начинът на управление на регионите се превърна в карикатура на разходването на средства. "На картата на България се оформят големи бели петна след вашето финансиране. Министерството е действало на принципа да се подпомогнат общините, управлявани от кметове на БСП и ДПС. Нищо старо не е забравено. Безобразията на тройната коалиция се повтарят", се казва в позицията на ГЕРБ.

От най-голямата опозиционна партия попитаха как са се разпределили 20 милиона лева от бюджета на Министерството на младежта и спорта за изграждане на спортни площадки и плувни басейни. "По какъв критерий са избрани общините, финансирани от Министерството на спорта". Според ГЕРБ вместо отговор са последвали нападки. "Стигна се до там, че страницата на спортното министерство се превърна в рупор на правителствена пропаганда. Това е недопустимо, категорични са от ГЕРБ. Тези прояви са вредни и подкопават устоите на демокрацията.

Във всяка община живеят български граждани и всички те са данъкоплатци. От ГЕРБ ще продължим да търсим отговори. Нямате право да управлявате, защото българският народ не е искал тази коалиция. Продължавате да лъжете хората и да ги заблуждавате. Бъдете така добри да послушате хората и да си подадете оставката, обяви още Даниела Савеклиева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1699 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.04.12 | 00:02

7
На изборите ГЕРБ ще ги смаже тези помияри.
Студент

2014.04.12 | 00:02

6
Нямате право да управлявате, защото българският народ не е искал тази коалиция. Продължавате да лъжете хората и да ги заблуждавате. Точно така си е до последната буква...

2014.04.12 | 00:02

5
sled 27 dni gerb e v istoriata

2014.04.12 | 00:02

4
samo gerb, tova e!

2014.04.12 | 00:01

3
Долу комунистите от АТАКА БСП и ДПС!

2014.04.12 | 00:01

2
долу комунизма само ГЕРБ.

2014.04.11 | 15:34

1
какви площадки какви басейни ма пачавро ? вече хората си правят басейни по домовете-дворовете загрижили се те курвите от герб Нали с Деси се чукате по колите и сте изперкали и се чудите какво да говорите! Клиторите ви висят по 20 см и ви се показват от банските/Половината Велинград ви видя Утайки уфффф

Добави коментар

Водещи новини