Ципов: Правят се внушения, че Орлин Алексиев има връзка с кокаиновата афера

  • 10 април 2014 12:47

  • 1946
  • 5
Ципов: Правят се внушения, че Орлин Алексиев има връзка с кокаиновата афера
©

От изнесената вчера справка от МВР не може да се направи дори обосновано предположение, както вчера заяви г-н Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, че е налице връзка на Орлин Алексиев с трафика на наркотици от Латинска Америка към Европа.

Това обяви на пресконференция в парламента депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов, който е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. "Вчера се проведе заседание на нашата комисия, на което бяха изслушани министърът на вътрешните работи, главният секретар и служител от Главна дирекция „Национална полиция” по повод разследването за задържания кокаин на територията на Франция. Беше представена дълга и пространна справка, от която не стана ясно абсолютно нищо. Твърдеше се, че ще бъдат изнесени данни за връзки на общинския съветник Орлин Алексиев с трафика на наркотици от Латинска Америка до Европа”, заяви Ципов.

"От страна на ръководството на МВР вчера бе отправена молба към членовете на комисията да не се правят изявления, тъй като представената справка съдържа класифицирана информация. След заседанието от страна на ръководството на комисията в лицето на нейния председател и заместник-председател за пореден път бяха направени внушения, че има преки връзки и доказателства за Орлин Алексиев и участието му в тази кокаинова афера. Такова нещо няма. Самият министър, който вчера трябваше да се оправдае, че не бил разбран правилно, сподели, че към настоящия момент от разследването няма преки доказателства за връзки на г-н Алексиев с този трафик на наркотици”, обясни депутатът.

"Бяха представени данни, които касаят 2006 г., когато г-н Алексиев не е бил нито общински съветник от ГЕРБ, нито е имало ГЕРБ като партия, за да се правят тези внушения. Стана ясно, че всъщност операцията „Кокаинови крале” не се е провела 2012 г., а се е провела сега и че при управлението на ГЕРБ Евелин Банев-Брендо не е бил екстрадиран, не е бил осъден и в момента не му е променена мярката за неотклонение „под домашен арест”. Ще продължат спекулациите и манипулациите от страна на управляващите”, каза още Красимир Ципов.

"На вчерашното заседание на комисията присъстваха и народните представители от Коалиция за България Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в и Георги Свиленски, които очакваха да чуят отговор от ръководството на МВР кой направи анализа в тази справка и определи тях, както и народни представили от други политически сили, управителя на БНБ, председателя на Върховния административен съд и бизнесмени като оперативно интересни контакти. Вчера разбрахме, че разработката, която се води в ДАНС и разследването, което се води в МВР за трафика на наркотици от Латинска Америка към Европа няма нищо общо. Явно другаде е заровено кучето, цели се постигането на друг ефект, на други резултати”, подчерта Ципов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1946 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
@

2015.09.26 | 23:23

5
Аз изобщо не се учудвам на действията на тези власт имащи ,ами техният лидер каза че и земята ще изрови сама да са на власт?? Това са Опорните им точки?Лъжи и измами много жалко.
на една струна

2015.09.26 | 23:23

4
Ципата с прещипаните м.дурки да не се прави на голям мъж че гласа го издава!

2014.08.31 | 22:55

3
Какви внушения като Бойко си е убиец ,педофил ,лъжец ,крадец ,фалпификатор ,манипулатор ,сикаджия , непрочел една книга ,дето доган го направи генерал !

2014.08.31 | 22:55

2
Ха та това се знае защото ако имаше нещо то досега щеше да има окошаряни.Какво чудно има идват избори и това са си похватите на комунята те друго яче не могат.
boni

2014.08.12 | 21:24

1
vsitchki savetnici vsos sof.obchtina s nechto vuniat

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини