Осем министри в първия парламентарен контрол след ваканцията

  • 02 септември 2011 07:18

  • 862
  • 0
Осем министри в първия парламентарен контрол след ваканцията
© Булфото

Осем министри от кабинета „Борисов" ще участват в първия парламентарен контрол от новата сесия на Народното събрание, който ще започне в 11 ч.

Здравният министър Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование ще отговаря на въпроси относно натрупаните финансови задължения на лечебните заведения за болнична помощ през 2011 г., нарушените здравни права и изпълнението на Закона за закрила на детето от Министерството на здравеопазването. Министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко ще разясни намеренията на Министерството на културата за честване на 150-тата годишнина от рождението на проф. Иван Шишманов. 

Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко, министър на околната среда и водите ще отговори на въпрос относно политиката на министерството за съвместяване на опазване на биологичното разнообразие в Родопите и опазване живота и здравето на хората. Към нея питане ще отправи и Петър Курумбашев, което ще е във връзка с проучване за находища на шистов газ.

Министър Ивайло Московски ще разясни решението на българското правителство за строителство на ново летище в община Балчик. Той ще отговори и на питане относно отдаването на концесия на бившето военно летище в Балчик и необходимостта държавата да инвестира в него 30 млн. лв.Министърът на транспорта ще даде пояснения относно системните нарушения на фирма "Ентуртранс" ООД, преди инцидента с неин автобус на автомагистрала "Тракия", и за резултатите от проверките по отправени сигнали от граждани.

В парламентарния контрол ще участват още Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, министър на земеделието и храните, Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, министър на отбраната, Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, министър на образованието, младежта и науката и министър Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини