Чуколов за случая "Лясковец": Министър Йовчев е този, който трябва да си подаде оставката

  • 09 април 2014 09:12

  • 1446
  • 8
Чуколов за случая "Лясковец": Министър Йовчев е този, който трябва да си подаде оставката
©

„Според нас от "Атака" винаги трябва да се търси отговорност“, така Десислав Чуколов, депутат от "Атака" и заместник-председател на вътрешната парламентарна комисия коментира в предаването "Преди всички" по БНР отчета на МВР по случая "Лясковец".

„Да, шефът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново е за смяна, щом е допуснал на негов терен да се случи подобно нещо. Но от МВР не получих задоволителен отговор защо този човек в Лясковец е оставен с оръжие. Това е една заложена бомба, която е избухнала през март. На изслушването в комисията стана ясно, че още през 2012 година е имало решение за акция за отнемане на оръжието. Това не се е случило, в последния момент е отменено. Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет, тогавашния главен секретар на МВР, решава да има такава акция. След това някой я отменя. Аз се сещам само за двама човека в държавата, които могат да му кажат какво да се случи“, каза Чуколов, визирайки Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

„Нужни са дебати какво се случва в службите за сигурност. Секторът трябва да бъде променен и направен наново. През последните години виждате,че полицията се вдига, медийното внимание се фокусира, когато бъде убита поредната мутра. А, когато някой възрастен човек от някое, забравено от бога село, бъде ограбен и изнасилен, тогава полицията мълчи, тогава медиите също мълчат. Акциите не трябва да бъдат показни, а постоянна политика. Трябва да прави и МВР, трябва да прави и съдебната система. В Унгария, управляващата партия ФИДЕС, Виктор Орбан, приеха един много прост принцип - не трите удара, на трите престъпления. Един път като сгрешиш получаваш наказание, втори път, ако сгрешиш по същото престъпление получаваш строго наказание- до 10-15 години, без право на замяна и трети път, ако направиш същото престъпление - лежиш до живот и там в затвори, в които се самоиздържаш, работиш и не товариш държавата.

Операцията се проваля от служителите във Велико Търново, които са подчинени на шефа на ОДП, който е назначен от министър Йовчев. Трябва да се търси някаква отговорност. Министър Йовчев е този, който трябва да си подаде оставката, нямам съмнения по този въпрос“, категоричен беше Чуколов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1446 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Другаря Чук-Чук

2015.01.08 | 08:32

8
Не ме гледайте какво правя, а ме слушайте какво ви приказвам в медиите! Аз съм верен другар на другарите от ОДуПиСе и оБеСиПсе и ние задружно в НС оставката на другаря Овчев няма да я искаме!
F1

2015.01.08 | 08:32

7
Рядко тъпа и арогантна муцуна. Думата \"Д Е Б И Л\", е сякаш за него творена.

2015.01.08 | 08:31

6
toa poGNUSEN ot Vlado Kuzov
Иван Стефанов

2015.01.08 | 08:31

5
МНОГО ХОРА СИ МИСЛЕХА, ЧЕ ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ГЕРОЙ Е ЧОВЕК НА ЧЕСТТА. УВИ,ТРЯБВАШЕ ДА ИМА СМЪРТЕН СЛУЧАЙ, ЗА ДА СЕ ПОВДИГНЕ ЗАВЕСАТА И ДА СЕ ВИДЯТ НЕЩАТА В ИСТИНСКАТА ИМ СВЕТЛИНА. НЕКА НА ВСИЧКИ СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ ЙОВЧЕВ СИ Е НАЙ-ОБИКНОВЕНА МИШКА И НИЩО ПОВЕЧЕ. ТОЙ Е МИШКАТА НА ДПС....
Лилия Георгиева

2015.01.08 | 08:31

4
Господин Йовчев и двамата с Лазаров трябва веднага да ви изритат от МВР-то, а не да коментирате и двамата по отделно глупости. Йовчев, че пази гърба и за****ите части на Лазаров е ясно, ама да ви питам аз не ви ли тежи на съвестта смъртта на вашия колега, срам нямате ли, как спите вие бе хора...аман от безочие!!!
Р

2015.01.08 | 08:31

3
"Всеки народ си заслужава управниците!" - за най-голямо съжаление е истина!!!
Р.Райнов

2015.01.08 | 08:30

2
Аман от хора, които си мислят, че всичко им е ясно!
121

2014.04.09 | 16:31

1
НАИСТИНА БОГ ТРЯБВА ДА СПАСЯВА БЪЛГАРИЯ,ЩОМ ТАКИВА ТЪПАЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини