Парламентът реши: Без евтаназия!

  • 01 септември 2011 13:08

  • 1878
  • 1
Парламентът реши: Без евтаназия!
©

Депутатите отхвърлиха на първо четене законопроекта за евтаназията с вносител Любен Корнезов. Гласуваха 101 народни представители. Едва 13 депутати подкрепиха при гласуването доброволното предизвикване на смърт, 59 бяха против, а 29 се въздържаха.

Народните представители гласуваха по съвест, а не по партиен признак. 7 депутати от ГЕРБ подкрепиха проекта на социалиста Любен Корнезов, 46 бяха против, а 17 се въздържаха. Социалистите се разцепиха при вота - четирима подкрепиха законопроекта, двама гласуваха против, а осем се въздържаха. Нито един депутат от ДПС не подкрепи законопроекта за евтаназията. Трима гласуваха против и един се въздържа.

Двама депутати от „Атака” гласуваха против, а по един – за и с „въздържал се”. Тримата гласували от Синята коалиция народни представители бяха против. От независимите един гласува за, трима против и двама се въздържаха.

Последвайте канала на

Novini.bg
1878 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ivan

2013.12.12 | 21:41

1
България е една от най-силните държави в еРепублик - толкова силна, че предизвиква завистта на някои от съседите си, които се съюзиха за да ни заличат!В момента България води тежка война с Сърбия,която много трудно удържаме.Ела, регистрирай се - ХОРАТА са най-ценният ресурс!!!" Можете да се регистрирате от http://www.erepublik.com/en/referrer/Tonny92

Добави коментар

Водещи новини