Решихме основните проблеми със земите, обяви Бъчварова (видео)

  • 04 април 2014 12:46

  • 1998
  • 2
Решихме основните проблеми със земите, обяви Бъчварова (видео)
©

Решихме два основни проблема със Закона за земеделските земи, изтъкна Светла Бъчварова от Коалиция за България, малко след като парламентът официално забрани на офшорките да купуват земеделски земи у нас, предаде репортер на Novini.bg.

Тя обясни, че приетите промени въвеждат изисквания при покупка на земеделска земя, а досега не е имало условия за придобиване. Ограничението, по думите й, е за чуждестранни юридически лица, които са от страни извън ЕС или извън тези, с които имаме сключени договори.

Друго съществено изменение, което мина днес, е покупката на земеделска земя от физически и юридически лица у нас да може да се извършва само ако купувачите са пребивавали в България поне 5 години, допълни още Бъчварова.

Освен принципа на уседналост, за тях се въвежда и изискването да декларират доходите, с които купуват земята.

Социалистката обърна внимание и на още един плюс от новите текстове, а именно наличието на възможност животновъдите да получават пасища и ливади на база броя на животните, които притежават, без търг.

Последвайте канала на

1998 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Георги Иванов

2014.04.29 | 15:06

2
Промените за уседналост от 3 на 5 години бяха направени от народните представители на ПП Атака и се приеха точно с колкото беше кворума, така че нека сме благодарни на Атака и да помислим как да увеличим депутатите и при едни следващи избори! Защото само те се борят със зъби и нокти за земята българска, а без тази земя ще сме само територия не и държава!
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2014.04.29 | 15:05

1
TOVA NE E DOBRE ZA DbRJAVATA I ZA NARODA NI - NEKA Q PRDADEM ZA 20 min. ...................

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини