Найденов: Няма нарушаване на въздушното ни пространство

  • 01 април 2014 16:05

  • 1508
  • 1
Найденов: Няма нарушаване на въздушното ни пространство
©

Каква е целта на тези полети мога само да гадая.

Това отговори министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен на журналистически въпрос дали зачестилите полети на руски разузнавателни самолети над Черно море застрашават изразходването на ресурса на българските изтребители и какви ще бъдат последствията от това. Когато имаме в рамките на няколко месеца близо 30 случая, при които има полети или привеждане в по-висока степен на готовност на дежурните изтребители, си заслужава да подхождаме много внимателно и да фокусираме вниманието си, каза Найденов. Министърът отбеляза, че става въпрос за полети по границата на българското въздушно пространство. Той добави, че не е твърдял и не твърди, че има нарушаване на въздушното ни пространство, но появата на подобни самолети предизвиква реакцията на центъра за въздушен суверенитет на НАТО, чрез който се отдават заповеди за привеждане на българските ВВС в необходимата готовност и да изпълняват полети.

Всеки един полет намалява разполагаемия ресурс както на двигателите, така и на агрегатите и като цяло на изтребителите. Дали това е цел на тези полети ми е трудно да гадая, всеки един от вас може да отговори сам на подобен въпрос, коментира Найденов. Той посочи, че се отделят много средства за поддръжката на наличната военна летателна техника. Попитан дали икономически санкции срещу Русия могат да ни оставят с недостачно добро снабдяване с резервни части за самолетите ни, Найденов каза, че се знае отговора на подобен въпрос. В степента, в която сме зависими от доставката на енергийни ресурси, в не по-малка степен сме зависими и по отношение на резервни части и поддържането на техническата годност и летателната изправност на машините във ВВС, посочи той. Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен уточни в отговор на въпрос, че вчера не е имал самостоятелна среща с помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, а е участвал в разговора при премиера.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1508 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.01 | 23:32

1
Taзи продажна курва работи срещу заплащане.Всеки може да го яхне стига да си плати.С онзи травестит манолова положението е същото.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини