Виктория Нюланд: САЩ ще помогнат за модернизирането на Българската армия

  • 31 март 2014 20:39

  • 3870
  • 31
Виктория Нюланд: САЩ ще помогнат за модернизирането на Българската армия
©

Надяваме се на дипломатическо решение на украинската криза, заяви министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 на срещата си с помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, съобщи БТА. Премиерът е изразил надеждата си, че няма да се стигне до третия пакет икономически санкции за Русия, като е подчертал негативния ефект на санкциите върху част от страните-членки на ЕС, включително България.

Обсъдени са били енергийната диверсификация и инвестициите в сигурността. Министър-председателят е отбелязал значението на Южния газов коридор. Той е изтъкнал и работата по изграждането на интерконекторите. Премиерът е поставил и темата за визите, като е отбелязал, че страната ни разчита на по-благосклонно отношение по този въпрос.

По-тясното сътрудничество и споделянето на ресурси между страните-членки на НАТО са механизмите за изграждането на колективните способности за отбрана, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който също разговаря днес с Виктория Нюланд.

Държавният глава заяви, че настоящите финансови ограничения, които срещат България и съседните й страни, налагат по-активна подкрепа за принципите на интелигентната отбрана. Виктория Нюланд е изразила пред държавния глава подкрепата на САЩ за модернизирането на Българската армия, съобщиха от "Дондуков" 2. На срещата президентът Плевнелиев е изразил надеждата си за скорошно премахване на визовите ограничения пред българските граждани, които пътуват до САЩ.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Виктория Нюланд са изразили надеждата си за възстановяване на стабилността в Украйна чрез изграждането на силни институции, които да отговорят на очакванията на гражданското общество за повече ефективност и прозрачност в управлението на страната.

Свързването на транспортната и енергийната инфраструктура на държавите от Югоизточна Европа увеличава стабилността и е фактор за привличането на повече инвестиции в региона, е отбелязано още на срещата.

Подчертана е и необходимостта от диверсифициране на енергийните източници чрез изграждането на интерконектори между страните от региона.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3870 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
LLL

2014.04.06 | 22:40

31
Xaxax mani nedei! Shto da strelqme s 50 patrona na emka dokato ulu4ime kolqnoto na vraga kato moje s 1 kur6um na AK da go napraime na kaima :D

2014.04.04 | 07:15

30
Как САЩ ще модернизират армията, като нямаме армия? (по нареждане на НАТО)

2014.04.04 | 07:14

29
благодарение на модернизацията на армията ни и на калашниците закупени от САЩ, които само плюели и нямали пробивната мощ на руските, да не говоря че и ние си произвеждаме, загина един човек прострелян в Лясково от психопат

2014.04.04 | 07:14

28
Да цялата ни армия ще я накарат да премине в режим СТЕЛТ!!!!!!!!!!!!

2014.04.04 | 07:14

27
Снимката на околовръстното ли е направена?

2014.04.04 | 07:14

26
viktoria mai udari na kamak
rossen4i4o

2014.04.04 | 07:14

25
бяхме бедни защото плащахме за ракети на ссср , сега плащаме за сигурност на нато , и пак сме бедни , пак ли ще рисуваме мечка и ще се плашим с нея , заради чужди интереси ?

2014.04.04 | 07:13

24
Yanky GO HOME! Този надпис беше на всеки метър при многохилядните протести в цяла Европа през60-те до 80-те г. ,тогава,когато ние бяхме във Варшавския договор.И това продължи с години,докато не ги махнаха.Едва ли някой ще се осмели да назове милионите протестиращи русофили и комунисти.
ВЪХ!БРЯ,БРЯ!

2014.04.04 | 07:13

23
Италианската полиция извърши арест на 24 активисти, които са организирали референдума за независимостта на областта Венето. Според прокурори, издали заповедта, задържаните ще получат обвинение за подготовка на акции от „екстремистки и насилствен характер”....При условие,че е бил проведен по Интернет,и са гласували "ЗА' над 89,%.-ето защо им пречи Крим!!!!!
гошо

2014.04.04 | 07:12

22
Най-обикновена американска простакеса.Вече никоя държава няма да и обръща внимание и ще я подритват като стар кашон.Белчо е доста глупав да смята,че тая ще му върши вече някаква работа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини