Румяна Коларова: Как би изглеждал президентът, ако беше взел решение в полза на ДПС?

  • 31 март 2014 09:20

  • 2191
  • 12
Румяна Коларова: Как би изглеждал президентът, ако беше взел решение в полза на ДПС?
©

Справедливите закони са онези закони, които всички страни приемат. С тези думи президентският секретар Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски коментира пред БНР закона, който стана повод за конфронтация между президента и Народното събрание.

"Този закон беше създаден, за да генерира конфликт, за да генерира противопоставяне и негодувание на една от две партии - ДПС и ГЕРБ. Само с още един член на ЦИК и двете партии щяха да бъдат удовлетворени. Не бих казала, че има нещо непредвидимо в реакциите на всяка една от двете партии, които трябваше да делят един мандат. Как би изглеждал президентът, ако беше взел решение в обратната посока, в полза на ДПС? Със сигурност щеше да влезе в образа на един слаб президент, скланя глава, съобразява се с НС, макар че е пределно ясно, че НС няма законови основания да диктува каквото и да е на президента. Това беше предварително режисирана ситуация, в която беше поставен и мисля, че той направи стъпки към намиране на най-справедливото решение. Една бройка повече или по-малко в ЦИК не е тема, която има политически или какъвто и да е смисъл за гражданите", заяви Коларова.

По повод намеренията на управляващите да направят анкетна комисия, която да провери среща на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с изпълнителния директор на ЕВН Стефан Шишковиц Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски посочи, че от много време в България има силна конфронтация. "Конфронтация между европейската култура, която е култура на правилата, при която няма заплахи и изнудване. И една азиатска култура, при която, не само че има открито погазване на закони и правила. Но и при която агресивният, настъпателен тон печели. Когато пристъпваш закона ти печелиш от това", коментира секретарят на държавния глава.

На въпрос защо срещата е била скрита Коларова отговори: "Много добре знаете, че има непланирани срещи, тя не е скрита, предполагам, че има основание да бъде коментирана, но мисля, че когато имате една голяма държавна компания и когато имате правителствена декларация, че тази компания ще бъде предмет на някакъв вид санкции, напълно нормално е тя да се дебатира. Това, което виждам е опит да се говори не по правила, не по закон, а да се говори по тема и начин, който отива отвъд правото и съда".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2191 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2014.04.01 | 00:40

12
Всички са недоволни от Роско Аткинсън! Поредният мистър Бийн е бившия президент! Тиквата продължава да се държи така, както умее- като на къра! Бареков- сещам се за едно предаване "Ку- ку" с разликата, че то поне беше стилизирано и смислено... А това, че БСП управлява, без да е победител показва, че има Господ. И това най- после ще проличи на следващите, и по- следващите избори... Когато хем ще спечелят, хем няма да имат нужда от тъпи коалиции, за да коловозират страната.

2014.04.01 | 00:40

11
Щял бил да влезе ?! Тая патка Коларова не вижда ли , че палячото Плевнелиев от първия си ден е президент малоумник ?! ТИКВАТА го чукаше по челото като такъв !

2014.04.01 | 00:39

10
Президетчето е смешен и глупав ! Освен това е закононарушител и финансов престъпник !Къщата му на морето е едно от доказателствата !

2014.04.01 | 00:39

9
За мен е и предател . Тайни срещи с шефа на ЕВН , които ни крадат от години !

2014.04.01 | 00:39

8
Тук е пълно с аутсайдери, дори има един, който сънува, че БСП-то му, щяло да спечели избори !Тези жалки хорица, живеят в някакъв друг свят, извън времето и извън нашето пространство! Каква ли чавка им е изпила акъла ?

2014.04.01 | 00:38

7
А ти за какъв се имаш , бе ? Не си ли тиква проста гербаджийска , поклонник на червена мутробандитска к,урва Борисов ?!
adam

2014.03.31 | 17:58

1
ot tazi baba jaga me e strah

2014.04.01 | 00:38

6
ГЛЕДАЙ МАЯ МАНОЛОВА,ТЯ Е ПО-МЛАДА БАБА ЯГА.
Р.Райнов

2014.04.01 | 00:38

5
Коларова, Коларова...!На всички е ясно, г-н президехтът ги върши едни...незконни!Добре, че PR-a...
Един Глупак

2014.04.01 | 00:38

4
Коларова, ако знаеш, кажи нещо за офшфорките, иначе не ни занимавай с глупости!?!
dan

2014.04.01 | 00:38

3
не е лесно да си PR на лицето Росен!!!!!

2014.03.31 | 22:40

2
Хора, които имат едно ОГРОМНО АЗ нямат място не само в политиката, но и в живота. Не може цял живот филия с мас, а после да се имаш за голям праз! Знаем за жабата и коня... Хора, които са псували даден опонент, сега му пристават!? Хора, които са пили вода от един кладенец, сега плюват в него? Хора, които цял живот са били комплексирани и са се гледали в монитора искат ние да ги гледаме там и да ни решават съдвата!? Е, аре, бегайте оттук, ако обичате! Точка червена на всички вас! Ще я гледате и ще мълчите. Писна ми от шестаци, искам шестици! До скоро!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини