Проф. Константинов: Избори се печелят не с квоти в ЦИК, а с гласове

  • 25 март 2014 09:09

  • 2000
  • 7
Проф. Константинов: Избори се печелят не с квоти в ЦИК, а с гласове
©

Политиците не слушат хората, които разбират от съответната материя и затова се стигна до казуса с квотите в Централната избирателна комисия.

Това каза в интервю за БНР проф. Михаил Константинов. "Едно от възможните решения е това, което вчера се спомена като предложение на ГЕРБ и ДПС, да се разшири състава на ЦИК. Тогава този конфликт би могъл да изчезне. Време за това има", допълни математикът. Константинов заяви още, че избори се печелят не с квоти в ЦИК, а с гласове и даде следните примери. "Когато дойде Царят през 2001 година той нямаше нито един член в ЦИК, РИК и секционните комисии и ги измете. 2009-та година, когато дойде Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на бял кон, той имаше 1 член в ЦИК и почти нямаше членове в РИК и СИК. Бойко измете ли ги, измете ги. Тогава Тройната коалиция си беше подредила цялото ръководство и пълно мнозинство във всички комисии. Резултатът беше, че БСП постигна най-ниския си резултат в цялата си история, 40 депутата в Народното събрание", обясни Константинов.

Според него ГЕРБ и ДПС взети заедно имат повече от 120 депутати и могат да прокарат каквото решение искат, включително и да свалят правителството. "Никакво значение нямат квотите. Ако толкова много държат някой да не ги излъже, да подсигурят наблюдатели в секционните комисии. На ниво районна комисия, още по-малко на ниво централна комисия, където заседанията се предават онлайн, нищо лошо не може да се случи. Който се е натискал за квоти в избирателните комисии в българската история той е губил катастрофално изборите", коментира още проф. Константинов. По думите му в Изборния кодекс има още подводни камъни, но те няма да се появят на евроизборите, а на парламентарните.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2000 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.10.16 | 17:08

7
Професоре, професоре, защо баламосваш хората? Вие най-добре знаете как се печелят избори, а то не е с гласове, защото гласът на Народа отдавна вече не е Глас Божий.
Михал

2014.10.16 | 17:08

6
Не казваш какво се крие зад гласовете, гражданино Константинов.А за двамата Борисови си прав.Те освен за метачи, за друго не стават.

2014.10.15 | 16:06

5
Този е доказал, че не разбира нищо от политика, а само лапа пари от мутри като Боко.
Гюро Михайлов

2014.10.15 | 16:06

4
Какво направи ГЕРБ: замрази доходи, пенсии, детски и майчински. Увеличи цената на тока. Имаше натиск, рекет и принуда върху бизнеса. Държавата беше най-неизрядният платец. Авторитарно управление, МВР беше превърнато в политическа полиция, държавата представляваше заплаха за живота, здравето и сигурността на своите граждани. Хората бяха „лош човешки материал“, „кучета“ „шибан народ“. 24 часа гастрол по медиите, рязане на лентички, реване, тупане в гърдите, жалване и оплакване, как все някой им пречи. Партийна бюрокрация и калинки. Управляване чрез насаждане на страх, натиск, рекет и принуда... Сега е точно обратното.Само в АТАКА ни е спасението.Само Сидеров ще оправи държавата.Само Руските пазари ще направят нашите заводи отново работещи!!!

2014.05.30 | 05:58

3
Какво направи ГЕРБ: замрази доходи, пенсии, детски и майчински. Увеличи цената на тока. Имаше натиск, рекет и принуда върху бизнеса. Държавата беше най-неизрядният платец. Авторитарно управление, МВР беше превърнато в политическа полиция, държавата представляваше заплаха за живота, здравето и сигурността на своите граждани. Хората бяха „лош човешки материал“, „кучета“ „шибан народ“. 24 часа гастрол по медиите, рязане на лентички, реване, тупане в гърдите, жалване и оплакване, как все някой им пречи. Партийна бюрокрация и калинки. Управляване чрез насаждане на страх, натиск, рекет и принуда... Сега е точно обратното.

2014.03.25 | 21:04

2
Иска ти се, ама няма да стане, платена герберска подлога!

2014.03.25 | 21:04

1
ДПС да не са луди да се хванат на хорото с Боко Тиквата?! Никога няма да стане това, колкото и да им се иска на някои мутри.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини