Плевнелиев към управляващите: Не крадете, не лъжете и спазвайте обещанията си

  • 21 март 2014 21:09

  • 7656
  • 73
Плевнелиев към управляващите: Не крадете, не лъжете и спазвайте обещанията си
©

Жителите на Крим живееха нормално, докато Русия не се намеси. Наблюдаваме взривяване на устоите на европейския дневен ред, Русия не спазва законите и правилата. Тя анексира териториите на друга свободна държава. Русия прекрачи една червена линия. Не знаем на какво още е способна Русия, това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в "Панорама" по БНТ.

Моята позиция е базирана на международното право. България има своето семейство и това е Европейския съюз, коментира президентът. Плевнелиев даде пример, с руското малцинство в Латвия. "Ако те поискат автономия, ние като част от това европейско семейство няма ли да се намесим".

Българите, където и да са по света ще са най-защитени, когато България е силна в един единен Европейски съюз. Това е съюз за мир. Ние постигнахме мир в Европа след Втората световна война. Върховенството важи за всички и който го нарушава трябва да понесе санкции. ЕС трябва да покаже в този момент, че ние сме готови да отстояваме ценностите. Не можем да стоим в ъгъла на европейската политика и да се снишаваме, защото иначе ще се наложи не да викаме, а да крещим след време. България трябва да осъзнае своята роля на партньор, категоричен е българският президент.

"Аз ще цитирам Апостола, който казваше: "България чиста и свята република и да заемем своето място в Европа".

Няма нищо лошо парламентът да има своя позиция, трябва страната ни да има единна позиция. Плевнелиев изтъкна, че няма да бъде лесно оттук нататък, защото светът се крепи на доверието и върховенството на закона. Всички се надяваме, че има възможност за диалог, никой няма да има интерес от връщането на Желазната завеса. Нека никога не забравяме, че ЕС стартира два успешни проекти - въвеждането на еврото и демокрацията, която тръгна на Изток. Нека не забравяме, че тази криза в Украйна ние можем да си дадем сметка къде сме стигнали, къде грешим, това е шанс за България и за цяла Европа да поправят грешките си, обяви Плевнелиев.

"България трябва да обяви за какво се бори и каква е нейната позиция".

Аз спазих закона, обяви президентът Плевнелиев. Той изтъкна, че няма да допусне гласът на българските избиратели да бъде подменен с джобни калкулатори и креативно местене на запетайки. "Аз си свърших работата, сега очаквам и парламентът да довърши своята работа. Много е важно да си даваме сметка, че изборната комисия в България трябва да бъде разделяна заради въображението на един законотворец. ЦИК е структурирана по начина, по който винаги е била структурирана. Парламентът трябва да спази закона, който сам прие. Не заемам страна и не водя война", отново изтъкна държавният-глава.

"Парламентът прие над 70 закона, аз дадох само 5 вета. За всяко едно от 5-те вета, които направих се аргументирах пред народа, това не е опониране", подчерта той.

"Искам да покажа на българите, че има политици, които слушат и чуват, а след това действат. Вярвам, че когато парламентарната демокрация е в криза някой трябва да подкрепи хората. Аз ясно заявих, че съм за референдум, на който народът ще каже как иска да се гласува на изборите", поясни Плевнелиев.

Съветите, които Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното даде на българските политици са три; да не крадат, да не лъжат и да спазват обещанията си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7656 73

Свързани новини

Коментари 73

Добави коментар
XXL

2014.03.24 | 14:04

73
Той Борисов ми каза така да направя,но вие не ме слушайте какви глупости ви говоря!!!

2014.03.24 | 14:04

72
Точен, умен, разумен, интелигентен, образован, начетен, последователен човек! Мечта за всеки народ!
Мартин

2014.03.24 | 11:49

47
Гласувал съм за него и съжалявам. Не може ли вместо да ходи да си подава дупето из медиите в Европа да запази неутралитет? Мислех го за доста по-умен, и спрямо политическата обстановка в България мисля вече да не гласувам, то няма и за кой :)

2014.03.24 | 14:04

71
значи ще гласуваш за дпс. те ще идат масово...
onq s konq

2014.03.24 | 11:49

45
Тука все претенциоэни сте се събрали!Като се научите да си иэбирате преэидент,тогава ще си давате мнението.
БЪЛГАРИН

2014.03.24 | 14:03

70
АКО ТАЗИ КАРИКАТУРА НЕ БЕШЕ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕШЕ ДА Е СМЕШЕН. НО ЖАЛКО И ТЪЖНО Е ЧЕ ТОЗИ Е ПРЕЗИДЕНТ!
bbb

2014.03.24 | 14:03

69
пинокио...

2014.03.24 | 14:03

68
Велик!
няма бивши комунисти

2014.03.24 | 14:03

67
Защо скри че си бил член на Вузовския Комитет на БКП във ВМЕИ ЛЕНИН? Мръсен долен комунист. Ти си Президент на: най долните, най крадливите и най безочливите комунисти скри ли се зад образа на демократи. Попова е по-достоина за Президент.
icoo

2014.03.24 | 14:03

66
пълен глупак си ти г-н президент,лижи задника на американците,по добре си мълчи в тая ситуация че д ане ни врътнат кранчето и да ни спрат туристите,че да видим тогава икономиката ни
гошо

2014.03.24 | 14:03

65
От тези уста призив да не се краде и лъже звучат нагло.Импийчмънт,съд и затвор за Пинокио.
NBB

2014.03.24 | 14:03

64
Този така наречен "президент" на Р.България е бил: 1,Чавдарче. 2,Пионерче. 3,Комсомолец. 4,Комунист. Какво лошо има в това .По тия години всеки минаваше по този път.НО СЕГА ,ДА ОТРИЧА ,ДА ЛЪЖЕ.ЕТО ТОВА Е ИЗМЕКЯРСВОТО.ТОВА Е ИЗВРАТЕНОСТ И НАГЛОСТ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини