"Карадере" не е тема от управлението на ГЕРБ, защити се Добрев

  • 21 март 2014 16:18

  • 2078
  • 9
"Карадере" не е тема от управлението на ГЕРБ, защити се Добрев
© Булфото

Днес сме свидетели на една манипулация от страна на управляващите в опит да се прехвърли вината за собствените си неудачи на някой друг. Това каза пред журналисти в Пловдив депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Изказването му бе по повод на твърденията на министърът на икономиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, че с писмо до инвеститора, чийто е проектът за курортен комплекс в местността Карадере, Добрев е заявил подкрепата на министерството за инвестицията.

По думите на Добрев обаче Стойнев е изрекъл лъжа, защото в писмото от инвеститора се вижда, че в него въобще не става въпрос за Карадере, а за община Бяла.

Писмото съдържа въпрос дали съгласно закона за насърчаване на инвестициите министерството би съдействало за издаване на
гражданство на инвеститори, а моят отговор е бил, че ако са спазени всички условия на закона, ще съдейства, коментира още Добрев.

Той обясни, цитиран от БТА, че при среща с инвеститора Скот Пъркинс никога не е ставало въпрос къде точно ще се прави инвестицията. Нямал съм никаква представа за коя местност става въпрос, защото те самите явно все още не са били стигнали до този етап да вземат решение за инвестиция, подчерта депутатът.

По информация на Добрев инвестиционното намерение е внесено и разгледано по времето на това правителство, в средата на миналата година.

Темата "Карадере" не е тема от управлението на ГЕРБ, допълни Добрев. По думите му препоръките, за които се говори в кореспонденцията, се дават едва след като е изпълнен проектът.

Последвайте канала на

2078 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Вили Асенов

2014.03.28 | 19:40

8
Добрев и ГЕРБ са поканили инвеститорите, а сега негодуват.

2014.03.28 | 19:45

9
че кой не иска чужди инвеститори в България, ти би ли ги изгонил. а те от своя страна преди да се решат да инвестират сондират за какви ползи ще имат, което е напълно нормално. въпросът е дали някой е разрешил строителство в карадере или не е, ако е разрешил защо, кой и с какви мотиви, а ако не е разрешено, кой и с какви мотиви вдига гюрлутията и митингите
Hamilton

2014.03.28 | 19:40

7
Като знаем как ни управляваха ГЕРБ не е изненада, че е бил даден старт на този проект.
Yorri

2014.03.28 | 19:40

6
За разлика от предишното управление, което криеше своите решения(и това писмо на Добрев го доказва)това правителство показва всичко наяве пример за това е министър Стойнев който ясно се изрази, че всичко трябва да е по правилата.
Вуйо

2014.03.28 | 19:39

5
Ето откъде е натоварил Мухобойко чувалите с кинти за Ливан...
Констант

2014.03.28 | 19:39

4
Абе Делката май делкал мангизите с англичаните, пък сега се прави на луд...
гражданин

2014.03.28 | 19:39

2
не, че сегашните не са виновни, но и лъжите на добрев са безкрайни какво значи,..\" инвеститора не каза, какво ще строи в бяла\" ами правило е, при подготовка на среща или връщане на отговор на запитване към министър, неговите експерти да разучат до най малки подробности въпроса и да подготвят срещата или отговора, а и нещо друго, този инвеститор има само един проект в бяла и той е строителството в карадере, така, че това е поредната лъжа на боратино

2014.03.28 | 19:39

3
Лумпи, връщай се в дупката от където изпълзя.
Тончев

2014.03.22 | 12:57

1
Еко-доклад и всичко по закон това каза днес Стойнев, а Добрев написа писмо без да се интересува от последствията.

Добави коментар

Водещи новини