Частични кметски избори в 5 населени места у нас

  • 16 март 2014 10:23

  • 1364
  • 1
Частични кметски избори в 5 населени места у нас
© Булфото

Започнаха няколко частични избора за кмет на кметство.

За кмет ще гласуват в кметство Снежина, община Провадия, област Варна; кметство Овчарци, община Сапарева баня, област Кюстендил; кметство Богданов дол, община Перник, област Перник; кметство Изгрев, община Благоевград, област Благоевград; кметство Сталево, община Димитровград, област Хасково.

Нормално е започнал изборният ден в пернишкото село Богданов дол. Това съобщиха от ОИК. Във вота могат да вземат участие 419 гласоподаватели. От тях 396 са постоянни жители на населеното място, 23 ще гласуват по настоящ адрес,

Четирима претенденти се борят днес за кметския стол. Избраник на БСП е 30-годишната Николета Максимова, която е единствената жена сред кандидатите. Бившият директор на пернишката мина ПетърТеофилов, който се явява като независим, е подкрепен от АБВ,  "България без цензура" СДС, "Атака" и "Патриотично обединение за Перник". ГЕРБ се спря на най-младия кандидат Васко Методиев.

Бившият кмет на селото Божидар Евстатиев получи подкрепа от местната коалиция "Дясна алтернатива за България- да за България", обединяваща Гергьовден и Съюза на свободните демократи. Секционната избирателна комисия работи в пълния си състав,  уточниха от ОИК. Освен нея има и мобилна, която обслужва инвалиди по домовете им. По данни на ОИК хората отрано са  започнали да идват до урните, за да упражнят правото си на  глас.

Създадена е необходимата организация за охрана и нормално протичане на изборния ден, съобщи ОД на МВР. Днес удостоверения за гласуване ще се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на  заявителя, уточняват още от полицейската дирекция.

В Богданов дол се проведат частични избори за кмет, защото досегашният кмет Кирил Кирилов бе назначен за заместник-областен управител.

Нормално са започнали и протичат частичните избори за кмет на кметство Изгрев, Благоевградска община и до момента няма сигнали за някакви нарушения. Това съобщи на БТА заместник-председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/  в Благоевград Йордан Симонски. След отварянето на единствената избирателна секция в 7.00 до 9.30 часа са гласували 68 от 504-те избиратели в селото, уточни той.

Четирима са регистрираните кандидати, които се състезават в частичните избори за кмет на кметство Изгрев. Това са Мария  Деянска, издигната от ПП "Национално движение за стабилност и възход", Гроздан Безински, издигнат от ПП "Движение Гергьовден", Йордан Китанов - независим, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, и Валентин Георгиев, издигнат от ПП "ГЕРБ".

Във връзка с частичните избори за кмет в село Изгрев служители на група "Български документи за самоличност" към Областната  дирекция на МВР работят днес от 8.00 до 18.00 часа във Второ районно управление на полицията в Благоевград. От дирекцията  уточниха, че ще се връчват готови лични карти само на лица с постоянен или настоящ адрес в село Изгрев. Ще се издават удостоверения за гласуване в случаите на изгубени, откраднати или унищожени лични карти и граждански паспорти след подаване на писмено искане и подаване на заявление за издаване на нова лична карта.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.17 | 00:50

1
На всички места печели ДПС и БСП то се знае!!!

Добави коментар

Водещи новини