ДПС обяви трима кандидати за ЦИК

  • 13 март 2014 14:08

  • 1486
  • 0
ДПС обяви трима кандидати за ЦИК
©

Севинч Солакова, Ерхан Чаушев и Метин Сюлейманов са номинациите на ДПС за членове на ЦИК. Това каза пред журналисти в
парламента депутатът от групата Мустафа Карадайъ. По думите му предложените кандидати са опитни хора, които са участвали в провеждането на всички видове избори и имат опит в прилагането на различни закони.


Депутатът посочи, че преди да решат кой да предложат за ръководството на ЦИК, първо трябва да видят представянето на кандидатите при изслушването им в правната комисия. В отговор на въпрос той уточни, че от ДПС биха предложили Солакова за секретар на ЦИК.

Попитан дали биха подкрепили предложение на ГЕРБ за председател на комисията, депутатът заяви: "Не знаем кого предлагат. Ние
сме склонни на всичко, за нас е важно да има една работеща ЦИК.

Много е важно тези процеси на изборите през 2011 и 2013 г. никога повече да не се случват". На въпрос как трябва да са разпределени местата в ЦИК в съответствие с парламентарното представителство, Карадайъ обясни сметката така - народните представители са 240, като се радели на 13 места в ЦИК, отредени за парламентарно представените партии, се получава число, на което трябва да се раздели
съответния брой депутати от всяка парламентарна група. Цялата част дава мандат, ако не са покрити всички 13 с цели части, започваме в низходящ ред по остатъците, най-големият остатък получава мандат, след това вторият по големина докато се изчерпат 13-те места, уточни Карадайъ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1486 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини