Кунева: На България трябва надпартийно споразумение

  • 13 март 2014 13:31

  • 1221
  • 5
Кунева: На България трябва надпартийно споразумение
©

Повече не може да се отлага икономическият консенсус за България.

Това написа във Фейсбук лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Дошло е време в България поне по един-два основни приоритета да има национално съгласие. Считам икономиката за такава тема, написа Кунева. В икономиката не може да има мандатност – тя не е правителство. Докато не се стигне до консенсус и приемственост в големия план за икономическо развитие на България, няма да мръднем и крачка напред. Смятам, че ако успеем да го постигнем, така както го постигнаха Полша и Германия например, има повече повече шанс поне малко да се доближим до европейската нормалност. Трябва ни надпартийно споразумение, смята Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

По думите й, бизнесът, университетите, научните институти трябва да водят в този разговор и да се направи голям план за икономическото ни развитие за поне 20 години напред, включително за образование, високи технологии, иновации, енергетика, индустриализация, селско стопанство, връзка на инфраструктурата с икономическия растеж и т.н. Това би било един добър мост между ангажиментите и приоритетите, които предишните правителство имаха и това, което следващите ще формулират, смята лидерът на ДБГ.
Според Кунева, именно европейските избори са пистата, на която можем да се опитаме да тичаме заедно, без яростна конфронтация. Няма нормална политическа сила, която да не иска икономически растеж в България, написа още Кунева. Много е важно хората да не бъдат разочаровани, че гласът им ще отиде напразно, че единствено парите могат да работят в тази зависима страна.

Всеки българин трябва да намери достатъчно смелост в себе си и да каже: „Аз искам умна България”, заявява Кунева. Така че призовавам политическите сила за смислен икономически дебат в рамките на предизборната кампания. Когато избираме умно, ще имаме и умна политика, твърди лидерът на ДБГ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1221 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.03.13 | 20:28

5
Кунева миришеш !

2014.03.13 | 20:28

4
Taq ne razbra li 4e nikoi ne q slu6a i 4e za ni6to ne stava...Samo problemi i li4ni izgodi e dokarala do sega.

2014.03.13 | 20:28

3
АУУ, РАЗНИ ПРОВАЛЕНИ ПОЛИТИЦИ ПОНЕЖЕ НЯМАТ ШАНС НА ИЗБОРИТЕ И ЗОВАТ ЗА НАДПАРТИЙНИ МУРАФЕТИ.

2014.03.13 | 20:27

2
Долна пачавра ! К,урвокунева , изчезвай !

2014.03.13 | 20:27

1
Тази овца ли ще дава акъл за икономиката на България, след като закри 2-та реактора на АЕЦ Козлодуй и се прегърна с турската партия на Касим Дал и сините крадци на прехода.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини