Проф. Димитър Иванов: Кабинетът "Орешарски" е над жалона "Борисов"

  • 12 март 2014 17:58

  • 2901
  • 7
Проф. Димитър Иванов: Кабинетът "Орешарски" е над жалона "Борисов"
©

Сантименталността на Русия към нейната историческа люлка Украйна може да бъде разбрана. По същия начин САЩ присъединяват Калифорния. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ икономистът проф. Димитър Иванов.

Украйна представлява фокусът на евроазиатския съюз и битката за нея ще бъде сериозна. Никакви санкции срещу Русия не могат да повлияят на това. Сериозните анализи сочат, че Русия не иска разделена Украйна, добави проф. Иванов.

България и Европейският съюз нямат никакъв интерес Украйна да фалира. Точно обратното, пътят на газа минава от там и България има интерес Украйна да укрепне, коментира икономистът.

Проф. Иванов заяви, че във вътрешнополитически план, след падането от власт на кабинета "Борисов", България е имала нужда от експертно правителство. "Ако сравняваме правителството с жалона "Борисов", то свърши редица полезни неща - във взаимоотношенията със бизнеса и социалната политика. Кабинетът продължава да работи в условията на протест, което затруднява усилията му. В международен план обаче политическото разцепване на България създава недостатъчен уют за стабилно доверие към България като политически и икономически партньор", заяви той.

По думите му кабинетът "Орешарски" няма особени успехи в борбата с безработицата, а великденските надбавки към пенсиите няма да решат проблемите с доходите на хората. "Трябва да се намери начин да се вдигнат доходите. Иначе по какво се различават от Дянков", каза проф. Димитър Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2901 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.03.13 | 21:23

7
Правителството може и по-добре да се справя със задачите си,но тези които го избраха и защитават,го задушават с партийните си пристрастия.За това по-добре избори и наистина експертен кабинет.

2014.03.13 | 11:50

1
Кое правителство. Откачалката Мариана- м-р на спорта, кипрата Андреева- м-р на здравето. Греков се засили да помага уж да изкупят тютюна на хората и бързо се завърна безславно. Явно в този момент разбра, че не той е министър на земеделието, а ДПС.

2014.03.13 | 17:15

6
Няма да позволят политиците експертен кабинет,да ви е ясно.Власт не се дава,никакви експерти,само партии на власт и ние сме да длъжни да гласуваме.Ще имаме външни министри като почнем от ПАСИТО,МЛАДЕНОВ И ВИГЕНИН,КОЙТО Е ВЪРХЪТ НА СЛАДОЛЕДА с визитата на УКРАЙНА.
Платен соц професор

2014.03.13 | 16:43

5
Целия ти си един балон.Въздух под налягане.

2014.03.13 | 13:35

2
Платен Гробарски педал!

2014.03.13 | 14:16

4
Малко инфо за Боко, Цоко, Роско, Бюреков, Болен....: "...Психопатите са патологични лъжци. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от манипулация и експлоатация. Психопатът не вижда никаква причина, поради която да бъде честен или грижовен, загрижен за другите хора..."
Гюро Михайлов

2014.03.13 | 14:16

3
Не мисля, че парите, които ще вземат пенсионерите за Великден са предизборно пазаруване, както смятат тиквунчетата!!! Предизборно е това гласуване: строежи точка бе ге/survey_list.php?w=42 Защото, кой ще повярва в убийствената преднина на ГЕРБ!? Хайде да бъдем реалисти и да гласуваме по съвест! За да ни светне червената лампа, най- после!!!

Добави коментар

Водещи новини